„Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl mokytojos šmeižimo“, - DELFI patvirtino Trakų rajono apylinkės prokuratūros prokuroras Jonas Selilionis. Tyrimui vadovaujantis prokuroras teigė nieko daugiau komentuoti negalintis ir neatsakė į klausimą, ką mokytoja kaltina šmeižtu ir ar yra įtariamųjų.

Apie skandalu pasibaigusį šimtadienio šventimą viloje, kai dvi mokytojos esą ant stalų šoko striptizą bei buvo užsidariusios miegamajame su dviem moksleiviais, DELFI rašė kovo pradžioje. Gavusi anoniminį skundą, kad jaunos mokytojos net nebuvo kviestos į sodybą, o atvykusios dėvėjo „iššaukiančius rūbus“, pamokų metu flirtuoja, ko neleidžia pedagogo etika ir išsilavinimas, tyrimą pradėjo tuometės vaiko teisių apsaugos kontrolierės Rimantės Šalaševičiūtės vadovaujama įstaiga.

Visgi įtarimų, kad abiturientų vakarėlio metu Vievio gimnazijos pedagogės flirtavo su mokiniais, įrodyti nepavyko nei Vievio gimnazijos direktoriui, nei incidentą tyrusiai specialiai apskrities komisijai.

Dviem pedagogėms ir kartu buvusiam mokytojui, prisipažinusiems, kad kartu su abiturientais vartojo alkoholį, gimnazijos direktorius skyrė papeikimus. Direktorius buvo pasiūlęs mokytojoms savo noru pasitraukti iš užimamų pareigų, tačiau po ligos grįžusios pedagogės pareiškė, kad joms darbas patinka ir jos nori dirbti toliau.

R. Šalaševičiūtė taip pat kreipėsi ir į Elektrėnų policijos komisariatą prašydama išsiaiškinti, ar šventėje dalyvavo nepilnamečių, ar jie vartojo alkoholinius gėrimus. Elektrėnų policijos komisariato viršininkas Andžejus Grudinskis DELFI teigė, kad neigiamos įtakos ar veiksmų nepilnamečiams kol kas nenustatyta, o tyrimas dar vyksta.