Bendrovės atstovai tokios strategijos komentuoti nenorėjo.

Jau sekmadienį iš ryto galima buvo atsisiųsti 101MB failą iš “Microsoft” interneto svetainės. Paketo instaliacija vyko sklandžiai, tačiau sistemos veikimas pagerėjo labai kukliai, pridedant kelias naujas funkcijas.

Šios paketo, kuris turėtų vadintis “Microsoft 2000 Service Pack 2”, naujosios funkcijos pagerina sistemos saugumą ir suderinamumą su senesnėmis programomis. Nepateikus šių atnaujinimų “Microsoft” susidurtu su kliūtimis išparduodant operacinės sistemos (OS) likučius.

Didžiausi atnaujinimai, pateikti šiame pakete, yra susiję su operacinės sistemos saugumu. Iki šiol “Windows 2000” OS pagal nutylėjimą (default) buvo naudojamas 56 bitų kodavimas. Vartotojai, norėdami padidinti saugumą, privalėjo įdiegti programą iš kito kompaktinio disko arba atsisiųsti “Windows” atnaujinimą iš interneto. Tai reiškia, kad kai kurios bendrovės galėjo net nenumatyti, kad jų kompiuteriuose yra įdiegta silpna apsauga.

“Service Pack 2” pagal nutylėjimą įdiegia 128 bitų kodavimą ir pakeičia 56 bitų “Windows 2000” kodavimą.

Kita naujiena, kuri bus ir “Windows XP” OS, tai “Windows Compatibility Mode”. “Windows” produktų padalinio vadovas Shawnas Sanfordas neseniai duotame interviu apibūdino “Compatibility Mode” kaip “eilę nežymių patobulinimų ir gudrybių”, kurios “apgauna” senesnes programas, kad jos galėtų veikti “Windows 2000” OS.

Analitikai pastebėjo, kad problemos, susijusios su senesnių programų veikimu “Windows 2000” OS, mažino jos pardavimą. Rinkos tyrėjai taip pat prognozuoja, kad kai kurios bendrovės susidurs su rimtomis problemomis, įdiegdamos naujausias “Windows” versijas. Tai galima prognozuoti dėl menko OS suderinamumo su senesnėmis programomis, ypač sukurtomis pačių bendrovių.