Apie skandalu pasibaigusį šimtadienio „pratęsimą“ viloje, kai dvi mokytojos esą ant stalų šoko striptizą bei buvo užsidariusios miegamajame su dviem moksleiviais, DELFI rašė kovo pradžioje. Gavusi anoniminį skundą, kad jaunos mokytojos net nebuvo kviestos į sodybą, o atvykusios dėvėjo „iššaukiančius rūbus“, pamokų metu flirtuoja, ko neleidžia pedagogo etika ir išsilavinimas, tyrimą pradėjo R. Šalaševičiūtės vadovaujama įstaiga. Gimnazijos vadovų R. Šalaševičiūtė klausė, ar nebuvo gauta nusiskundimų dėl mokytojų elgesio, jų aprangos bei alkoholio vartojimo.

Gautame direktoriaus Gintaro Dobilaičio atsakyme nurodoma, kad jokių nusiskundimų dėl mokytojų aprangos ar alkoholio vartojimo anksčiau nesulaukta.

Pasak R. Šalaševičiūtės, skundą tyrė ir Elektrėnų savivaldybės administracijos direktoriaus sudaryta komisija. „Ji padarė išvadą, kad trys pedagogai kartu su mokiniais vartojo alkoholinius gėrimus ir pasiūlė direktoriui nubausti visus mokytojus taikant drausminę atsakomybę“, - DELFI sakė vaiko teisių apsaugos kontrolierė.

Dviem pedagogėms ir kartu buvusiam mokytojui, prisipažinusiems, kad kartu su abiturientais vartojo alkoholį, direktorius skyrė papeikimus. Direktorius buvo pasiūlęs mokytojoms savo noru pasitraukti iš užimamų pareigų, tačiau po ligos grįžusios pedagogės pareiškė, kad joms darbas patinka ir jos nori dirbti toliau.

„Tačiau nei komisijai, nei direktoriui patvirtinti faktų, kad abiturientų vakarėlio metu mokytojos flirtavo su mokiniais, įrodyti nepavyko. Todėl šis faktas ir liko toks, koks buvo pateiktas skunde“, - kalbėjo R.Šalaševičiūtė.

Kontrolierė kreipėsi ir į Elektrėnų policijos komisariatą prašydami išsiaiškinti, ar šventėje dalyvavo nepilnamečių, ar jie vartojo alkoholinius gėrimus. Atsakymo iš policijos komisariato dar nesulaukta.

Elektrėnų policijos komisariato viršininkas Andžejus Grudinskis DELFI sakė, kad šiandien neteisėto poveikio vaikų atžvilgiu nėra nustatyta – kol kas neįrodyta, kad nepilnamečiai girtavo ar buvo girdomi. Tačiau, pasak jo, tyrimas dar vyksta.