69 metų žilaplaukis, nudegęs ir sportiškai atrodantis G.Armani visada garsėjo kaip gerai nešiojamų drabužių kūrėjas, tačiau antradienį jis tvirtino, kad jo kūrybos esmę sudaro ne vien tik kukli elegancija.

"Aš kuriu ne vien santūrius drabužius, - jis sakė žurnalistams, apžvelgdamas savo 40 metų kūrybą. - Patyriau daug džiaugsmo, kurdamas daugybę įvairių šou. Bet tada nusprendžiau, jog gana, ir panorau praturtinti savo kolekcijas spalvomis".

Pasiteiravus, koks yra pagrindinis skirtumas tarp jo ir kito Italijos mados giganto, G.Armani atsakė: "Versace (Versačės) kūriniai yra labai gražūs". Bet jis čia pat pridūrė: "Žmogus, dėvintis drabužius su Versace etikete, labiau seka mados tendencijas negu tas, kuris renkasi Armanį".

Anot G.Armani, kurio drabužiais rengiasi Holivudo žvaigždės, jis siekia, kad žmonės atrodytų kuo gražiau ir jaustųsi kuo geriau, taip pat ir viduje. G.Armani yra vienas iš nedaugelio mados kūrėjų, išsilaikiusių vienoje permainingiausių ir kaprizingiausių pramonės šakų.

Kaip per retrospektyvos atidarymą pažymėjo L.Hutton, "iki G.Armani Italijoje nebuvo mados pramonės. O jam pasirodžius, staiga atsirado ištisa pramonė. Jis padarė stebuklus Italijos ekonomikai, ir aš tebedėviu jo drabužius, kuriuos įsigijau prieš 25 metus".

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją