„Nuo 9 val. iki 17 val., „Sveiko vystymosi akademijoje“ kalbėsimės apie tai, kaip galima skatinti kūdikio intelektualinį vystymąsi, kaip pasaulį suvokia kūdikis, kaip mes pažindami tą pasaulį, galime padėti jam tobulėti. Akademijos veikimo dienomis veiks vaikų žaidimų kambarys, profesionalios slaugės ir pediatrai teiks nemokamas konsultacijas apie vaiko priežiūrą”, - pasakojo Dainius Plepys, „Pampers“ instituto atstovas Lietuvoje.

Kaip sakė Rasa Stanislava Katkevičienė, „Sveiko vystymosi akademijos“ pediatrė, pasaulis, kurį mato vaikas, yra visiškai kitoks nei jį matome mes, suaugusieji. “Pasaulis mažyliui atrodo ne tik naujas ir nesuprantamas, pasaulis jam - beformis, nespalvotas. Pirmosiomis gyvenimo dienomis aplinka yra tokia neaiški ir miglota. Ką tik pasaulį išvydusiam mažyliui, daiktai esantys toliau nei 25 cm nuo jo akių paprasčiausiai neegzistuoja“, - sakė R.S. Katkevičienė.

„Pampers“ instituto ekspertai stengiasi matyti pasaulį vaiko akimis, jie kaupia žinias tam, kad galėtų suteikti tėveliams žinias apie jo sveikatą ir vystymąsi, pasiūlyti gaminių, gerinančių vaiko pasaulį”, - pasakojo D. Plepys. „Pampers“ institutas vienija Lietuvos ir užsienio kūdikio vystymosi ekspertų grupę, kuri kuria ir vykdo šviečiamąsias programas tėveliams ir pediatrams. Šiam institutui priklauso ir keletas tyrimų centrų, kuriuose taikomos pediatrų sukauptos žinios ir kuriami gaminiai vaikams“, - kalbėjo D. Plepys.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją