Akvariumas kriauklėms

Akmenukus ir kriaukleles interjero dekore panaudoti galima labai įvairiai. Tuo galima įsitikinti pažvelgus į neįprastai įrengtą patį paprasčiausią vonios kambarį. Tarp vonios atbrailos ir grindų pritvirtintas metalinis rėmas, prie kurio tvirtinamas dvigubas rėmas su spaustukai. Tokia konstrukcija reikalinga norint užtikrinti didžiausią saugumą, tokiu pat tikslu vietoj paprasto stiklo naudojamas tripleksas. Tonuoti jį ar ne – tai priklauso nuo jūsų. Svarbiausia, kad šukės neišsibarstytų po visą kambarį, netyčia sudužus stiklui.

Nepamirškite pačiai voniai suteikti impozantiškumo. Mūsų nuomone, šis nestandartinis sprendimas originalus: abi vonios kojelės uždengtos elegantiškomis odelėmis iš chromuoto aliuminio. Vitriną arba akvariumą egzotiškoms kriauklėms sukurti visiškai nesudėtinga.

Šis siužetas kaip niekas kitas gerai demonstruoja neribotas savo fantazijų realizavimo galimybes įrenginėjant vonios kambarį.

Lentjuosčių pakėlimas

Sujungdami sanitarinį mazgą ir vonią vienoje patalpoje, architektai ne tik padidina esamą erdvę, bet ir komfortą. Keičiasi netgi pats požiūris į dušo, vonios naudojimą. Dabar galima matyti išplanuotas erdves arba dekoruotas atskiras zonas vienoje patalpoje. Labiausiai paplitęs variantas yra pakylų arba laiptelių įrengimas prie vonios.

Pateiktame pavyzdyje dalį erdvaus vonios kambario užima iš medinių lentų padaryta pakyla. Pakelta dviem žingsniais aukščiau grindų lygio ji atžymi savotišką poilsio zoną. Ant šiltų medinių atramų galima pagulėti arba pasėdėti. Vonia įrengta šalia sienos, jos viršutinė atbraila šiek tiek išsikiša ties pakyla. Ištiškęs vanduo lengvai nubėga puikiai apdirbtomis lentomis ir, patekęs ant grindų, nuteka žemyn. Panašios maudyklės būdavo įrengiamos senovėje.

P. S. Podiumas pagamintas iš afrikietiško medžio “abaši”, kuris pasižymi specifine struktūra, leidžiančia naudoti jį drėgnoje patalpoje.

Pačioje pastogėje

Įmanomas įgyvendinti, žavingas savo paprastumu, artimas gamtai – tai kaimiškas stilius. Čia daugiausia naudojamos gamtinės medžiagos. Be to, neapdirbtas medis, nelygios sienos, gruboki pinti krepšiai ir pakabinama lentyna visiškai nenusižengia geram skoniu, priešingai, - visa tai yra arčiausia gamtai, kur, kaip žinia, retai sutinkamos tiesios linijos ir tiesūs kampai. Mėlynos ir violetinės spalvų derinys primena žvejų namelius ant Viduržemio jūros kranto.

Plytelių uždanga

Neįprastai žaismingas, šventiškas vaizdas gaunamas pastelinių tonų vonios kambaryje, įrengiant nedidelį dekoratyvinį fragmentą. Šis variantas yra prieinamas daugeliui. Žinoma, ne visuomet galima mūsų parduotuvėse rasti plytelių su tokiais žaismingais ornamentais, tačiau tai ne taip jau ir būtina. Pakanka turėti paprastą baltą plytelę ir įvairių spalvų dažų keramikai. O toliau jau pasitelkite į pagalbą fantaziją.

Šis sprendimas turi keletą privalumų. Pirmasis – galima sukurti nepakartojamą interjero variantą. Antra – funkcionalumas, juk vandens purslų pėdsakus lengviau pašalinti nuo keraminių plytelių, o ne nuo sienos. Trečiasis – tokio sumanymo ekonomiškumas: nėra poreikio brangiomis plytelėmis dengti visą sieną. Be to, daugelis parduotuvių plytelių likučius parduoda su didelėmis nuolaidomis.

Karštą popietę

Saulė ir vanduo – tai pagrindiniai gyvybės šaltiniai ir nėra tokio žmogaus, kuris su malonumu nesimėgautų saulės spinduliais ir vandens gaivumu. Sukurti saulėtos dienos ir šilumos įspūdį padės geltonos ir ochros atspalvių gama. Kuriant interjerą labai svarbu natūralios medžiagos, tokios kaip vytelės arba jų struktūrą imituojančios dirbtinės medžiagos. Atkreipkite dėmesį, kad pati vonia turi dangą, primenančią saulėje spindinčius šiaudelius. Dekoratyviniai elementai pabrėžia stilistinį sumanymą. Paveikslas, vaizduojantis paplūdimį, koloristinio sprendimo dėka suteikia saulėtos dienos įspūdį, o auksinės kriauklelės-šviestuvai atrodo lyg sugėrę saulės spindulius.

Ir kirai už laivagalio…

Noras maudantis atsipalaiduoti, nusiraminti, pilnai pagrįstas ir ši procedūra gali tapti ypatingai maloni, jeigu vonios kambario interjeras primins nedidelio laivelio, slystančio vilnijančiomis jūros bangomis, atvaizdą. Langelis-iliuminatorius tik sustiprins šį panašumą. Įdomi detalė – vonia atitraukta nuo sienos per keletą centimetrų, kas leido padaryti lentynėlę, išklotą juodomis plytelėmis, ant kurios, sukuriant spalvinį kontrastą, išdėliojami ryškūs daikčiukai ir, žinoma, puokštė aromatingų gėlių.

Paprasta ir praktiška

Jeigu pas jus įrengta santechnika, pažiūrėkite, kaip sėkmingai galima panaudoti erdvę tarp klozeto ir bidė. Iš pradžių iš medžio ar kitos jį imituojančios medžiagos padaromas karkasas, po to priežiūros patogumo sumetimais viršuje išklojamos marmurinės plytelės ir sumontuojamos ištraukiamos dėžės. Tokioje spintelėje patogu laikyti daiktus, kuriuos norite paslėpti nuo pašalinių akių. Tai yra estetiška, funkcionali ir išbaigta kompozicija, kurioje visi elementai dera tarpusavyje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją