Pristatydama tyrimo rezultatus buvusi Graikijos užsienio reikalų viceministrė Virginia Tsouderou (Virginija Cuderu) sakė, jog Graikijai kartu su Pietų Korėja ir Kosta Rika tarp 133 valstybių teko 50-oji vieta. Pagal dešimties balų skalę, kai 10 balų reiškia visišką korupcijos nebuvimą, Graikija įvertinta 4,3 balo. Pastaruoju metu šalis nepadarė beveik jokios pažangos, nes ir 2001, ir 2002 metais Graikijai teko 4,2 balo.

Antra pagal aukščiausią korupcijos lygį ES valstybe pripažinta Italija, kuri su 5,3 balo užėmė 36-ąją vietą. "Transparency International" apklausą sudaro devyniolikos tarptautinių ir privačių organizacijų, tarp jų Pasaulio banko, leidinio "Economist" ir "PricewaterhouseCoopers", atlikti tyrimai. Šiuos tyrimus papildo verslininkų ir mokslininkų vertinimai bei rizikos analizė.

Graikija yra mažiau korumpuota už savo kaimynes ir penkias iš dešimties būsimųjų ES narių, tarp jų ir Lietuvą. Keturios būsimosios narės - Kipras, Estija, Slovėnija ir Vengrija - gali pasigirti žemesniu nei Graikijos korupcijos lygiu. "Transparency International" nepateikia duomenų apie korupcijos lygį Maltoje.

ES rūpestį turėtų kelti tai, kad didžiausia būsimoji narė - Lenkija yra ir labiausiai korumpuota. "Transparency International" sąrašo viršuje puikuojasi Suomija (9,7 balo), o paskutine pozicija tenkinasi Bangladešas (1,3 balo).