Kol kas taip pat neaišku, kada parlamentaro pasisakymus apie švietimo situaciją lenkų gausiai gyvenamame rajone svarstys Seimo etikos sargai.
"Prokuroras sakė, kad šią savaitę procesinio sprendimo greičiausiai nepriims, nes nagrinėja gautą informaciją ir kai kurios aplinkybės tikslinamos", - BNS sakė Generalinės prokuratūros atstovė Aurelija Juodytė.

Seimo Etikos ir procedūrų komisija Vilniaus rajono savivaldybės skundo nagrinėjimo datą taip pat paskirs ne anksčiau kaip kitą savaitę.
"Kai prasidės sesija, po kovo 10 dienos, tada bus sprendžiama, kada kokie klausimai bus svarstomi", - BNS sakė komisijos patarėja Birutė Pūtienė.

Vilniaus rajono savivaldybė vasario pabaigoje pranešė prašanti Generalinės prokuratūros bei etikos sargų išsiaiškinti, ar G.Songaila nekurstė tautinės nesantaikos, kalbėdamas apie galimai lietuviams nepalankią mokyklų reorganizaciją lenkų gausiau gyvenamame rajone. Prašymą pasirašė rajono merė, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovė Marija Rekst.

Pats Seimo narys teigė tik konstatavęs faktus.

"Pagal svarstomą planą numatoma jungti ar kitaip naikinti kai kurias rajono mokyklas, kurios pagal Vyriausybės nustatytus kriterijus galėtų toliau veikti (tačiau jose skaitlingesnės lietuviškos klasės), bet paliekamos nedidelės mokyklėlės, kuriose mokoma tik lenkiškai", - buvo rašoma parlamentaro išplatintame pranešime, dėl kurio į prokuratūrą ir Seimo etikos sargus kreipėsi Vilniaus rajono savivaldybė.

Merė M.Rekst G.Songailos išplatintą informaciją paneigė.

"Pabrėžiame, kad nuo 2010 metų rugsėjo 1 dienos bus reorganizuota tik viena mokykla lietuvių mokomąja kalba, net 8 mokyklos lenkų mokomąja kalba, 4 - lietuvių-lenkų ir viena mokykla lenkų-rusų mokomosiomis kalbomis", - rašyta merės pasirašytame pranešime.

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovai ir konservatorius G.Songaila jau ne kartą yra viešai apsikeitę abipusiais kaltinimais.