Kadangi Leonas Somovas jau prieš porą metų po mokslų Londone grįžo į Lietuvą, o Jazzu gyvena ir kuria Jungtinės Karalystės sostinėje, duetas pastaruoju metu susitinka būtent koncertų metu. Žinoma, bendras darbas nuo to nenukenčia – po truputį gimsta naujos šiltą ir jausmingą vokalinę elektroniką kuriančio dueto dainos, nors abu atlikėjai laiko skiria ir solinei karjerai.

Leono Somovo albumą „No Batteries No Toys“ kompanija „Silence Music“ išleido rudenį. Jazzu savojo apmatus pristatė visai neseniai, tad fizinio darbo pavidalo dar teks šiek tiek palūkėti.

Turtingą muzikinę istoriją turinčiame Mančesteryje Leonas Somovas ir Jazzu koncertuos pirmą kartą. Sutapimas ar ne, bet „Silence“ šeimos nariai gros bare „Revolution“ – lygiai taip pat vadinasi bendras „Silence Family“ kūrinys, pristatytas gruodį koncerte Teatro arenoje.

Penktadienį duetas grįš į Londoną, kur taip pat lauks pirmasis kartas. Šiame mieste savo bendrą muzikinę karjerą pradėję atlikėjai gerbėjų lauks klube „Cargo“. Shoreditch rajone esančiame klube yra pasirodę „LCD Soundsystem“, „The Whitest Boy Alive“ ir daugelis kitų įdomių muzikantų. Be to, „Cargo“ ypač mėgstamas ir Londone gyvenančių lietuvių – čia jie ne tik didžėjauja, bet ir rengia tautiečių šventes. Su draugais „Cargo“ pasirodys ir Londone gyvenantis didžėjus Neri Jass.

Trumpą, tačiau intensyvų turą pernai garsiai suskambėjusio albumo „Updated“ autoriai baigs Edinburge. Čia Leonas Somovas ir Jazzu pasirodys jau kartą patikrintame „The Jazz Bar“. Šiame klube įprastai groja ne tik šiandieninio džiazo kūrėjai, bet ir tikros stiliaus legendos.

Su MTV Europos muzikos apdovanojimų geriausio Baltijos šalių atlikėjo statulėlės savininkais Jungtinėje Karalystėje gros ir nuolatiniai jų palydovai – bosistas Domas Aleksa ir būgnininkas Marijus Aleksa.

Vasario 24 d. 21 val. Mančesteryje, Bar “Revolution”, 90-94 Oxford Road, Manchester M1 5WH. Bilieto kaina £8, galioja pasiūlymas 3 už 2 kainą.

Vasario 26 d. 20 val. Londone, Cargo klube, 83 Rivington Street, Shoreditch, London EC2A 3AY. Bilieto kaina £10, nemokamas įėjimas į afterparty su DJ Jeremys

Vasario 27 d. 19 val. Edinburge, The Jazz Bar, 1A Chambers Street, Edinburgh EH1 1HR. Bilieto kaina £10