Iš Kalnų parko meduolis kartu su galiūnais atviruoju Vilniaus autobusu “išvažiavo” į SOS vaikų sodybą Valakupių miške, kur ir buvo padovanotas SOS vaikams.

“Iki šiol, savo produkciją, kurią pristatydavome eisenose, išdalindavome šventės dalyviams, šventės finalo metu, tačiau šį kartą nusprendėme surengti bent mažytę šventę likimo nuskriaustiems vaikams ir padovanoti rekordinį meduolį SOS vaikams,” – teigė “Vilniaus duona plius” marketingo ir pardavimų direktorė Nijolė Kliokienė.

SOS vaikų sodyboje rekordinį meduolį ir visą jo palydą pasitiko ne tik sodyboje gyvenantys vaikai, bet ir kiti agentūros – Visos Lietuvos vaikai (SOS vaikai) globojami vaikai.

“Vaikams tai iš ties didelė šventė, dar niekas iki šiol mums nėra dovanojęs rekordinio meduolio. Svarbiausia – dėmesys mūsų globojamiems vaikams, kurio jiems taip reikia,” – sako agentūros – Visos Lietuvos vaikai (SOS vaikai)įkūrėja ir valdybos pirmininkė Elena Kubilienė.

Rekordinį meduolį per 9 valandas iškepė 3 “Vilniaus duonos plius” kepėjos Regina Paskevičienė, Liuda Liutkevičienė ir Violeta Žiemienė. Meduolio kepimui buvo sunaudota 69 kg. miltų, 47 kg. cukraus, 2 kg. aliejaus, 6,1 kg. margarino ir 21 kg. glazūros bei šokolado. Meduolis sudarytas iš 3250 mažų meduoliukų.

Lietuvos rekordus registruojančios agentūros “Factum” vadovo Vytauto Navaičio teigimu, rekordinis meduolis yra registruojamas pirmą kartą Lietuvos istorijoje ir yra ketvirtasis “Vilniaus duonos plius” rekordas.