„Kadangi sąnaudos ir pajamos nesusieina, reikia būtinai kažką daryti. Vienas iš variantų – toks“, - DELFI sakė LRT tarybos pirmininkas Gediminas Ilgūnas. Pasak G. Ilgūno, tokį sprendimą LRT priėmė Seimui neskiriant transliavimui reikalingų lėšų.

LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius primena, kad „LTV World“ transliuojamas pagal Seimo nutarimą. „Buvo Vyriausybės įsipareigojimas finansuoti, tačiau šiuo metu nefinansuojama. Ką toliau daryti? Mums „LTV World“ našta darosi per sunki. Kai 1999 m. buvo 35 mln. biudžetas, tai net minčių apie „LTV World“ nebuvo. Vienintelės kanalo išlaidos – mokesčiai palydovams už paslaugas“, - DELFI sakė A. Siaurusevičius.

Nors kanalo transliacijų kaina – komercinė paslaptis, LRT vadovas užsimena, kad sumos milijoninės. A. Siaurusevičiaus teigimu, pagal biudžetą LRT grįžęs į 1999 m., tačiau transliuojama pagal 2010 m. apimtis.

„Reikia galvoti apie transliavimo apimtis. Reikia svarstyti, ar iš tiesų Lietuva, taip finansuodama, gali iš mūsų reikalauti transliuoti 3 radijo ir 3 televizijos kanalus“, - teigė A. Siaurusevičius. Jo žiniomis, Estijos radijo ir televizijos biudžetas – apie 30 mln. eurų.

A.Siaurusevičiaus teigimu, LRT jau atleido 14 proc. darbuotojų ir vidinių rezervų spaustis nebėra. Pasak LRT vadovo, dabar nacionaliniame transliuotojuje dirba mažiausiai darbuotojų istorijoje. Be to, darbuotojams ne kartą mažinti atlyginimai.

DELFI primena, kad LRT dėl už transliacijas susidariusių skolų teismuose aiškinasi su bendrove Lietuvos radijo ir televizijos centras (Telecentras). Dėl skolų grasinta išjungti LTV transliacijas, dėl lėšų sygiaus nuo gruodžio mėnesio LTV2 kanalas transliuojamas tik skaitmeniniu formatu, svarstyta ir apie LTV2 bei radijo stočių „Klasika“ ir „Opus3“ atsisakymą.

Trečiasis nacionalinio transliuotojo televizijos kanalas „LTV World“ pradėtas transliuoti 2007 metų rugsėjo pabaigoje.