Džiazo gerbėjai apie Leonidą Šinkarenko pirmą sykį išgirdo 1981-aisiais, kai jaunasis bosininkas prisijungė prie šalies džiazo didmeistrio ir tarptautinėje scenoje gerai žinomo Vladimiro Čekasino grupės. Vėliau Leonidas grojo saksofonininko Petro Vyšniausko grupėje, ansamblyje „Džiazo nublokšti“, surengė šimtus koncertų Lietuvoje ir užsienyje.

Prieš du dešimtmečius Lietuvai atgavus nepriklausomybę, užgriuvęs sunkmetis nesužlugdė muzikantų. Puikaus muzikanto reputaciją išsikovojęs Leonidas Šinkarenko koncertavo su beveik visais geriausiais šalies džiazo atlikėjais, pasinėrė į projektų „Vilnius Jazz Quartet“, „Lithuanian Jazz Trio“ veiklą.

Pribrendęs savo, kaip grupės lyderio, debiutui, Leonidas Šinkarenko 1997-aisiais pristatė „Jazz 4“ – projektą, kuris, kartais išsiplėsdamas iki 7 muzikantų, iki šių dienų yra svarbiausias jo kūrybos partneris. Su šia grupe Leonidas Šinkarenko jau yra išleidęs tris albumus, o 2006 metais išleido savo solinį albumą "New Mood Jazz".

Muzikantas koncertavo daugelyje Europos šalių, Japonijoje, „Penang“ džiazo festivalyje Malaizijoje, grojo Turino knygų mugėje ir muzikos mugėje MIDEM Prancūzijoje. Leonido Šinkarenkos nuolat pasipildančiame koncertų sąraše – daugiau nei 100 festivalių, o diskografijoje – daugiau nei šešios dešimtys albumų, kuriuose skamba jo instrumentas.

Nidoje muzikantas jau devynerius metus rengia džiazo festivalį, šilta atmosfera ir netikėtais tarptautiniais projektais besivaržantį su stambiausiais džiazo renginiais Lietuvoje.

Vasario 10 d. 19 val. 606 klubas, 90 Lots Road London, SW10 0QD. Bilieto kaina £8. Bilietus galima užsisakyti tel. 020 7352 5953 arba elektroniniu paštu jazz@606club.co.uk. Prieš užsisakant bilietus siūlome susipažinti su klubo taisyklėmis: http://www.606club.co.uk/index.htm?259,155

Vasario 11 d. 20 val. Charlie Wrights International, 45 Pitfield Street, Hoxton, London N1 6DA. Bilieto kaina £10, Tel: 020 7490 8345.