Makaronai su briuselio kopūstais

Paruošimui: 30 min.
Virimui: 10 min.
Kaloringumas: 580 kcal / 1 porc.

4 porcijoms reikės:

400 g plačių ilgų makaronų,
150 g briuselio kopūstų,
50 g lašinukų,
1 svogūno galva,
druskos, pipirų pagal skonį,
1 valg. šaukšt. ištirpinto sviesto,
125 ml daržovių sultinio,
1250ml grietinėlės,
žiupsnelio muskato riešuto.

1. Makaronus virkite pusę ant pakelio nurodyto laiko. Nukoškite, perliekite šaltu vandeniu ir nuvarvinkite. Briuselio kopūstų galvutes perpjaukite į 4 dalis. Lašinukus supjaustykite siauromis juostelėmis. Svogūną supjaustykite kubeliais.

2. Ištirpinkite sviestą ir pakepinkite jame lašinukus, paskui juos išimkite ir pakepinkite svogūnus, paskui sudėkite briuselio kopūstus ir juos apkepinkite. Supilkite sultinį ir grietinėlę, uždenkite dangčiu keptuvę ir troškinkite viską 10 min. Pagardinkite druska, pipirais ir tarkuotu muskato riešutu.

3. Sudėkite makaronus į kopūstus, dar truputį patroškinkite ir dėkite į lėkštes. Pabarstykite kepintais lašinukais.

Sriuba su briuselio kopūstais ir sūriu

Paruošimui: 30 min.
Virimui: 25 min.
Kaloringumas: 270 kcal/1 porc.

4 porcijoms:

750 g briuselio kopūstų,
1 l mėsos sultinio,
100 g virtos kalakuto krūtinėlės,
150 g grietinės,
muskato riešuto,
druskos ir pipirų pagal skonį,
50 g fermentinio sūrio,
1 aitriosios paprikos ankštis.

1. Briuselio kopūstus nuvalykite, nuplaukite ir įpjaukite kryžmai jo kotelį. Užvirkite mėsos sultinį ir 25 min. virkite jame kopūstus.

2. Išimkite iš sultinio kelias galvutes, nulupkite keletą lapelių ir padėkite į šalį. Iš likusių galvučių padarykite piurė.

3. Virtą kalakuto krūtinėlę supjaustykite gabaliukais ir sudėkite į sriubą kartu su grietine, išmaišykite ir truputį pakaitinkite. Pagardinkite druska, pipirais ir muskato riešutu.

4. Sutarkuokite sūrį. Aitriąją papriką smulkiai supjaustykite. Patiekite, užbarstę paprika, sūriu ir papuošę kopūstų lapeliais.

Patarimas: vietoje kalakutienos krūtinėlės galima naudoti rūkytą jautieną.

Briuselio kopūstų apkepas su žuvimi

Paruošimui: 70 min,
Kaloringumas: 340 kcal/1 porc.

4 porcijoms reikės:

250 g briuselio kopūstų,
3 pomidorai,
350 g žuvies filė (menkės arba jūros lydekos),
2 valg. šaukšt. šviežių citrinos sulčių,
250 ml grietinėlės,
druskos ir pipirų pagal skonį,
2 kiaušiniai,
50 g tarkuoto sūrio,
2 valg. šaukšt. smulkintų petražolių.

1. Briuselio kopūstų galveles įpjaukite kryžmai ir blanširuokite juos 3 min. verdančiame pasūdytame vandenyje. Apvirus nukoškite ir nuvarvinkite ir sudėkite į riebalais išteptą kepimo formą.

2. Orkaitę įkaitinkite iki 180°. Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite. Žuvies filė supjaustykite gabaliukais ir apšlakstykite citrinos sultimis.

3. Ant kopūstų išdėliokite supjaustytus pomidorus ir žuvies gabalėlius. Pagardinkite druska ir pipirais. Grietinėlę sumaišykite su kiaušiniais ir tarkuotu sūriu ir užpilkite šiuo mišiniu kopūstus. Kepkite orkaitėje 25 min., patiekite pabarsčius smulkintais petražolių lapeliais.

Briuselio kopūstai su jautiena

Paruošimui: 30 min.
Virimui: 60 min.
Kaloringumas: 290 kcal / 1 porc.

4 porcijoms reikės:

2 svogūnų galvų,
1 lauro lapas,
2 gvazdikėliai,
1 poras,
100 g saliero gumbo,
100 g morkų,
400 g jautienos,
400 g briuselio kopūstų,
2 valg. šaukšt. sviesto,
druskos ir pipirų pagal skonį,
muskato riešuto.

1. Svogūną nulupti ir susmaigstyti į jį gvazdikėlius bei lauro lapelį. Porą, salierą ir morkas supjaustyti dideliais gabalais.

2. Mėsą supjaustyti plonais gabaliukais ir virti 1 val. Paskui sudėti salierus, morkas, porą ir prismaigstytą svogūno galvą. Pagardinti druska bei pipirais ir virti dar 30 min.

3. Antrąjį svogūną smulkiai supjaustyti ir pakepinti svieste. Paskui į keptuvę su svogūnais sudėti kopūstų galveles, patroškinti, supilti 1 stiklinę sultinio ir virti 10 min. Pagardinti druska, pipirais ir muskato riešutu. Sumaišyti viską su mėsa ir daržovėmis ir patiekti.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją