A&V dalyvauja rusų madų žurnalo "L'Officiel" akcijoje, kurios tikslas - priversti pasaulį pripažinti rusišką meškiną svarbiausiu planetos pliušiniu meškiuku.

Pasak pagrindinės žurnalo redaktorės Evelinos Chomčenko, akcijos sumanytojai turi ambicijų, kad po jos visi pasaulio pliušiniai meškiukai bus vadinami "rusiškaisiais".

"Norėtumėme, kad šalyje, kurioje, kaip dar neseniai buvo manoma, lokiai vaikštinėja gatvėmis, būtų sukurti geri, mieli meškiukai, stiprūs britų "Teddy Bear" konkurentai" - BNS teigė žurnalo redaktoriaus pavaduotoja Olga Spirina.

Autorinių pliušinių meškiukų kūrimui redakcija pakvietė Maskvoje žinomus Rusijos, Ukrainos ir Lietuvos dizainerius, kurie demonstruoja Rusijos sostinėje savo kolekcijas ir dalyvauja mados savaitėse.

Pasak O.Spirinos, lietuviškojo dueto į redakciją atsiųstas meškiukas labai nuotaikingas, padarytas iš suveltų įvairiaspalvių "močiutės" siūlų.

"Siūlais dizaineriai iškimšo juodą tinklinę kojinę. Meškiuko akys ir nosytė - iš spalvotų stikliukų, o ant galvos - rožinis peršviečiamas šalikėlis. Meškiuko pilve - saldainiai", - BNS pasakojo O.Spirina.

Saldainiai, redaktorės pavaduotojos tikinimu, yra lietuviški - kavos skonio.

Štai ką apie meškiuką pasakoja jo autoriai: "A&V meškiukas įslinko pas močiutę ir prisivalgė saldumynų. Jam truputį skauda pilvą ir smaližius bijo, kad nepaklusnūs vaikai sugalvos žaisti daktarus, padarys jam operaciją ir ištrauks visus saldainius."

Iš viso į žurnalo redakciją buvo atsiųsti 53 autoriniai meškiukai. Patriotiškas meškiukas, kurį sukūrė dizainerė Lidija Soselija, buvo nusiųstas Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui.

Visi kiti dizainerių modeliai bus parduoti uždarame aukcione. Meškiukų "uždirbtos" lėšos bus skirtos vienų Rusijos vaikų namų auklėtiniams perkamoms naujametinėms dovanoms.