B.Gatesas turtingiausiu planetos žmogumi buvo trejus metus. Pernai jo turtas siekė 306 mlrd. Lt, tačiau šiemet, dėl kompiuterinių technologijų kompanijų akcijų vertės kritimo, jo turtas sumažėjo iki 216 mlrd. Lt. S.Robson Walton už B.Gatesą šiuo metu yra turtingesnis maždaug 50 mlrd. Lt.

S.Robson Walton turtus sukrovęs parduotuvių tinklas veikia nuo 1962 m., kai JAV Arkanzaso valstijoje buvo atidaryta pirmoji parduotuvė. Dabar “Wal-Mart” imperiją sudaro daugiau nei 4 tūkst. parduotuvių visame pasaulyje.

Trečioje vietoje tarp turtingiausių pasaulio žmonių atsidūrė rimčiausias B.Gateso konkurentas Larry Ellison, “Oracle” įkūrėjas. Toliau seka Saudo Arabijos karalius Fahd ir Kuveito turtuoliai, turtus susikrovę iš naftos verslo.

Turtingiausi Europos žmonės pasaulio turtuolių sąraše užima tik devintą vietą – tai Vokietijos “Aldi” parduotuvių tinklo savininkai broliai Karlas ir Theo Albrechtai. Jų turtas siekia 83 mlrd. Lt. Toliau seka Italijos politikas ir verslo magnatas Silvio Berlusconi, BMW didžiausia akcininkė Johanna Quandt, žiniasklaidos magnatas Leo Kirch. Iš muzikos žvaigždžių pasaulyje turtingiausias Polas Makartnis, jo turto vertė neseniai viršijo 4 mlrd. Lt.

Antrąją vietą, atsilikdamas beveik perpus, užėmė 58 metų popmuzikos kompozitorius Endrius Loidas Veberis. Septintoje vietoje su beveik milijardo Lt vertės turtais atsidūrė 57 metų "Rolling Stone" lyderis Mikas Džageris ir 54 metų Eltonas Džonas, garsėjantis kaip viena išlaidžiausių popžvaigždžių.

Kurią vietą pasaulio turtingiausių žmonių sąraše užima turtingiausi lietuviai, sunku pasakyti. Tikriausiai kažkelintą tūkstantąją. Beje, lietuviai kažkodėl labai kratosi turtingiausiojo titulo ir labai nenoriai atskleidžia informaciją apie savo turtus ir pajamas. Užsienio milijardieriai žymiai atviresni. Tik labai apytiksliai galima teigti, kad turtingiausi Lietuvoje Bronislovas Lubys, Juozas Kazickas, Danas Tvarijonavičius ir “Vilniaus prekybos savininkai, iš kurių minėtinas Nerijus Numavičius, neseniai įsigijęs Ferarį. Tačiau visų jų turtai sukasi maždaug apie 200 mln. Lt.

Turtingiausiu politiku išlieka Kazys Bobelis, kurio turto vertė yra apie 80 mln. Lt. Taigi, lyginant su pasaulio turtuoliais, mūsiškiai turtuoliai gana skurdūs.