“Baltijos mada- 2003” dalyvauja AB “Utenos trikotažas”, AB “Lelija”, UAB “Vilniaus Aušra”, “Virke OY” ( Suomija), UAB “Elva”, E. Galkauskienės įmonė “Eustilija”, UAB “Kalinka Baltic International”, A. ir R. Baumilų I.Į. “Klasikinė tekstilė”.

Autorines kolekcijas pristatys: dizaineris Giedrius Šarkauskas - Dizaino salonas “Giedrius”, Vilius Venskevičius -Vš.Į. “Tekstilininkų ir dailininkų gildija”, Vilniaus Dailės akademija – Lilija Larionova, Remigijus Uzdras, Kristina Kolevaitytė, ir G. Fledžinskienės aukštesniosioji menų m-kla – V.Glušakova, Jolanta Latakaitė , V. Griciuvienė.

“Baltijos madoje” bus pristatoma 20 naujų kolekcijų.

AB “Utenos trikotažas” pristatys naujas 2003m. rudens/žiemos kolekcijas “Linija”, “Mes”, “Vaikai”.

“Linija” – tai kolekcija jaunatviškai miesto moteriai. Subtilus ir subalansuotas laisvalaikio stilius skiriamas norinčioms jaustis jaukiai patogiai dėvint šiuolaikinės mados tendencijas atitinkančius drabužius.

Kolekcija “Mes” - tai praktiški, universalūs, patrauklūs drabužiai mokyklinio amžiaus vaikams, puikiai tinkantys judriam moksleivio gyvenimo būdui.

Pagrindinis darželinukų kolekcijos “Vaikai” leitmotyvas - spalvos. Šie funkcionalūs ir spalvingi drabužiai papuoš Jūsų mažylio nerūpestingas akimirkas.

Autorės – Renata Maldutienė ir Evelina Dragūnienė.

UAB “Vilniaus Aušra”. Pristato moteriškų drabužių kolekciją 2004m. pavasariui-vasarai. Kolekcija “Blyksnis” skirta drąsiai, jaunatviškai ir praktiškai moteriai, norinčiai atrodyti stilingai ir nepriekaištingai.

Kolekcijoje vyrauja gaivios spalvos nuo baltos ir pastelinių gelsvos, smėlinės bei žalsvos iki ryškios raudonojo vyno, tamsiai rudos, samaninės, žydros. Naudojami tik aukštos kokybės audiniai. Švelnūs šilkiniai, medvilniniai, lininiai audiniai, bei įvairiausių pluoštų mišiniai suteikia kolekcijai ir gaminiui savitumo. Gausu kostiumėlių, suknelių, palaidinių moterims.

Gaminiai papuošti rytietiškais elementais, dekoratyvinėmis siūlėmis, siuvinėtais raštais, raukinukais. Drabužiai patogūs dėvėti ,lengvai derinami ir prižiūrimi. Platus spalvų ir dydžių diapazonas.

AB “Lelija”. Pristato dvi dviejų dalių drabužių kolekcijas moterims ir vyrams : Ruduo –žiema 2003/2004 ir Pavasaris – vasara 2004. Kolekcijoje Pavasaris – vasara 2004 daug dėmesio skiriama linui ir medvilnei.

Patogumas – svarbiausias sezono devizas. Lininė kolekcija pasiūta naudojant Panevėžio “Linas” ir Plungės “Linų audiniai”audinių. Kolekcijoje yra aktuali militaristinė tematika derinama su romantinio stiliaus drabužiais iš įvairių struktūrų bei marginimo rytietiškais motyvais audinių.

UAB "Elva". Jau ketvirti metai kuria produkciją ,skirtą Lietuvos moterims. Bendrovė Lietuvoje turi 10 firminių parduotuvių, kur prekiaujama tik jos pagaminta produkcija. Pastaruoju metu "Elvos " gaminių gali įsigyti ir Latvijos pirkėjos.

"Elvos " produkcija skiriama klasikinį stilių mėgstančiai moteriai. Įmonės credo: gera gaminio konstrukcija, patogumas, audinio kokybė. Drabužiai siuvami iš vilnos, viskozės, kokybiško poliesterio. 2004m pavasario-vasaros kolekcija skirta veikliai moteriai darbui ir poilsiui; poilsiui:linas, plačios patogios kelnės, lengvi švarkeliai, darbui: plonos kokybiškos vilnos, viskozės dalykiniai, elegantiški kostiumėliai. Griežtą klasikinį stilių sušvelnina nauji konstrukciniai sprendimai, romantiškos detalės.

Įmonėje kuriamas specialios kolekcijos apkūnioms moterims. II- oji kolekcijos dalis skirta darbui pirkėją pasieks šį rudenį.

A. ir R. Baumilų I.Į. “Klasikinė tekstilė”. Kolekcija iš lininių ir mišraus pluošto audinių. E. Galkauskienės įmonė “Eustilija”. Pristato drabužius su “Introstyle” prekiniu ženklu. Šios linijos drabužiai gaminami iš natūralių audinių – kokybiški ir madingi. “Introstyle” - tai madingi drabužiai moterims ir vaikams, skirti laisvalaikiui bei sportui. spalvingas kolekcijas iš medvilnės ir minkštinto lino.

“Baltijos madoje” dalyvaujantys jaunieji dizaineriai:

Lilija Larionova

Kolekcija „Cherzez la famme“- tai dviejų atskirų meno šakų sintezė: skulptūros ir dizaino. Ši kolekcija yra tarsi asmenybės susidvejinimas, šalia natūralių bei tarsi įprastų normų (formų) įsiterpia „svetimas“ elementas. Tuos elementus specialiai šiai kolekcijai sukūrė skulptorė Lijana Siuchina (Vilniaus Dailės Akademija). Aksesuarai ar „objektai“ papildo bei „gaivina“ kolekcijos rafinuotumą, suteikia jai žaismingumo bei drastiškos išraiškos elementų. Juodai-balta kolekcija žėri „netikrais“ papuošalais (ne viskas auksas, kas auksu žiba), tačiau tai tik parodija, linksmas pokštas bei savotiška duoklė moterims.

Kristina Kolevaitytė pristatys kolekciją "Dryžuota! Taškuota! Gėlėta!"

“Ji drąsi! Ji šmaikšti! Ji koketiška! Ji nemėgsta roko! Ji liekna kaip smėlio laikrodis! Jai nereikia patarimų kaip rengtis - ji puikiai žino pati! Nes jos supratimas apie madą "unikalus". Jos drabužių spalvos ryškios! Jos gyvenimo credo - Dryžuota! Taškuota! Gėlėta! Jos dalelė slepiasi kiekviename iš mūsų...”

Remigijus Uzdras - VDA studentas.

Pristato vyriškų demisezoninių drabužių kolekcija "Labirintas"

“Renkuosi panko ir klasikinio kostiumo sintezę. Kostiumus į bendrą visumą apjungiau diagonalių linijų kompozicija. Jos improvizacijai pasitelkiau užtrauktukus, žiogelius, grandinėles, prakarpas, neapdorotas-atbrizgusias siūles ir t.t. Diagonalinė linija, priemonė, padedanti įvesti į vyrišką klasikinį kostiumą dinamiškumo, ir tuo pačiu jį rekonstruoti...”

Vilius Venckevičius

Jaunasis dizaineris iš Kauno pristato kolekciją „Alchemija“. Tai kolekcija apie moterį, kuri yra maištinga ir nenuspėjama, paslaptinga... Tai kolekcija apie religijų ir kultūrų pasaulį, kuriame švelniai paliečiamos Artimųjų ir Tolimųjų Rytų šalys, krikščionybės, islamo ir budizmo religijos. Religijos yra skirtingos, tačiau visos jos kalba apie tą patį, tik skirtingomis kalbomis...

Tai kelionė laiku iš praeities į dabartį, o iš šios – į ateitį. Tai antikos, baroko akimirkos, susiliejančios su šiandiena ir besitransformuojančios.

Ši kolekcija – tai išmintingo alchemiko kuriami vaistai... O gal nuodai, bet jei tai ir yra nuodai, tai tik grožio ir žavesio, galbūt truputis paslapties ir lengvo šoko...

G. Fledžinskienės aukštesniosioji menų m-kla, Viktorija Glušakova

Studijuoja interjerą. Pateikia kolekciją “Tarp rytų ir vakarų”. Tai rytietiškos medžiagos, pateiktos vakarietiškais motyvais. Jolanta Latakaitė , Vaida Griciuvienė.

J. Latakaitė Jaunųjų dizainerių konkurso 2003 laureate. Kartu su V.Griciuviene pristato kolekciją iš lino.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją