Pasak šios programos koordinatoriaus K.Vagnerio, Alytaus pataisos namuose yra nemažai sportuojančių nuteistųjų, kurie sutiko su prokurorais susiremti kaip su sportiniais varžovais.

Atliekantieji bausmę pataisos namuose nuteistieji savu laiku yra pralaimėję prokurorams baudžiamosiose bylose ir, kaip mano K.Vagneris, dabar trokšta savotiško revanšo - nugalėti prokurorus bent sporto aikštėje.

Anot K.Vagnerio, prokurorai nesieks laimėti bet kuria kaina - jiems šiuo atveju yra svarbiau suteikti nuteistiesiems "tam tikro psichologinio stabilumo", kuris ateityje jiems padėtų integruotis į visuomenę.

Tačiau, pasak prokuroro, specialiai pasiduoti jie tikrai nežada ir tikisi, kad nugalės stipriausias.

Generalinio prokuroro pavaduotojas Gintaras Jasaitis šios išvykos metu bendraus su nuteistaisiais, išklausys jų skundų bei prašymų.

2000 metais įvykęs dešimtasis Jungtinių Tautų kongresas dėl nusikaltimų prevencijos bei elgesio su nusikaltėliais priimtoje deklaracijoje konstatavo, jog tinkamos nuteistųjų reabilitacijos programos lemia nusikalstamumo kontrolės strategijos efektyvumą.

Varžybų sumanytojai tikisi, kad jų iniciatyva, kurios devizas yra "prokurorai prieš nuteistuosius: ne priešininkai, bet varžovai", padės siekti nusikalstamumo kontrolės strategijos efektyvumo Lietuvoje.

Alytaus pataisos namuose šiuo metu bausmę atlieka daugiau nei pusantro tūkstančio nuteistųjų. Iš viso Lietuvoje laisvės atėmimo bausmę už įvairius nusikaltimus dabar atlieka daugiau kaip 10 tūkst. asmenų.