Kaune veikia keturi oficialūs būrimo salonai – juose rasime kasos aparatus, čia vedama griežta buhalterijos apskaita. Būrėjų paslaugų kainos svyruoja nuo kelių iki keliasdešimties litų. O pagalbos dažniau kreipiasi moterys.

Būrėja Tamara, dirbanti jau daugiau kaip dešimtmetį, teigia, kad ateina daug žmonių: „Jaučiamės tarsi jų pagalbininkai, padedam išsilieti ir čia palikti savo vargus. Žmonėms iškyla daug problemų: netenkama šeimos, darbo, ramybės, sveikatos. Vyrai išvažiuoja uždarbiauti į užsienį. Tuo tarpu moterys lieka namuose vienos su vaikais. Tarp žmonių nutrūksta ryšys.“

Pasitaiko, kad į būrėjas kreipiasi ir vyrai. Šie dažniausiai būna susirūpinę dėl piniginių reikalų: nesiseka verslas, apgauna partneriai.

Būrimo salono, esančio Kauno centre, vadovė Erika teigia, kad šis užsiėmimas - tai verslas, iš kurio galima pragyventi. Juk būrėja – taip pat žmogus, jai reikia valgyti, išlaikyti savo šeimą, salono patalpas.

Būrėjos pasakoja, kad studentams ir pensininkams taikomos nuolaidos, o dirbantis žmogus gali sumokėti 20 ar 50 litų ir sužinoti savo ateitį bei problemų sprendimo būdus. Ponios Erikos manymu, jeigu žmogui reikia pagalbos, jam suteikiama paslauga, už kurią reikia sumokėti kaip gydytojui arba kirpėjui.

Taro kortos ir būrėja Tamara štai ką pranašauja kauniečiams:

Dabartinė miesto padėtis gan miglota ir neaiški. Vis dar reikia laiko, kad viskas susitvarkytų, sustotų į savo eiles. Fortūnos ratas pamažu sukasi, tačiau žmones lydi pakilimai ir nuopuoliai. Šviesios ir geros žmonių viltys turėtų pildytis. O tamsiosios jėgos, blogis galų gale pasitrauks. Kaunas ir kauniečiai turėtų atgimti. Tačiau labai svarbu, kad valdžioje būtų protingi ir teisingi žmonės.

Į šį miestą turėtų atkeliauti didelės investicijos, jeigu bus protingai deramasi ir laukiama permainų.

Pasak būrėjos, dabartinė finansinė miesto padėtis – tik trečdalis to, kas bus. Tačiau kortos įspėja: bet kokią pagalbą iš šalies reikia mokėti panaudoti tinkamai ir sąžiningai.

Šaltinis
Kauno radijo ir televizijos žinių tarnyba
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją