Panaudojant meistrišką fotomontažą buvęs Irako lyderis atrodys kaip šėlstantis Elvis Presley (Elvis Preslis), Britanijoje gimęs rokeris Billy Idolas (Bilis Aidolas), krūtingoji aktorė Rita Hayworth (Rita Heivort) ar iš Vengrijos kilusi legendinė aktorė Zsa Zsa Gabor (Ža Ža Gabor).

"Mes ketiname padaryti neįprastą dalyką", - praėjusią savaitę sakė pulkininkas leitenantas Steve'as Russellas (Styvas Raselas), apžiūrinėdamas fotografijas svetainėje www.worth1000com, kuri surengė geriausios Saddamo Husseino karikatūros konkursą.

"Manau, daugumai vietos gyventojų patiks tokie plakatai ir jie juoksis. O priešus tai papiktins, ir tada mums bus lengviau juos surasti", - sakė jis.

Nors oficialiai plakatai dar nepatvirtinti, S.Russellas tikisi, kad jie pasirodys Tikrito gatvėse jau pirmadienį.

Kariniai psichologai pritaria pulkininko leitenanto, kurio vadovaujamas 4-osios pėstininkų divizijos 1-ojo bataliono 22-asis pulkas vadovauja nuversto diktatoriaus paieškoms, sumanymui.

Jie mano, jog jeigu kariams pavyks iškabinėti plakatus Tikrite ir pasiekti, kad jie ilgesnį laiką nebūtų nuplėšti, tai bent jau parodys gyventojams, kas kontroliuoja padėtį mieste.

Tačiau drauge būgštaujama, kad plakatai gali suskaldyti Tikrito gyventojus ir sukelti pasipiktinimą net tarp tų, kurie neremia ankstesnio režimo, bet nesupranta šiurkštoko amerikiečių humoro apie buvusį diktatorių.

Centrinės vadovybės atstovų nuomone, vietos gyventojai gali palaikyti šiuos plakatus įžeidžiamais, o tai savo ruožtu suaktyvintų regione partizaninę veiklą.

Viename plakatų, paruoštų išklijuoti miesto gatvėse, Saddamo Husseino veidas primontuotas prie Elvio Presley kūno, kuriam ant plaukuotos krūtinės kabo auksinis kryžius su nukryžiuotuoju Kristumi.

"Gal tai bus juokinga Amerikos kareiviams, bet aš manau, dauguma gyventojų supras tai kaip įžeidimą", - sakė 22 metų irakietis Uday (Udajus), dirbantis vertėju amerikiečių bazėje Tikrite.