Lietuvos mokslo taryba yra LR Vyriausybės teikimu LR Seimo įsteigta valstybės įstaiga, atliekanti Seimo ir Vyriausybės patarėjo funkcijas mokslo, studijų ir eksperimentinės plėtros politikos klausimais.

Lietuvos studentų sąjunga, pasinaudodama Lietuvos mokslo tarybos nuostatuose įtvirtinta teise ir siekdama kokybiško Lietuvos mokslo tarybos darbo, į šią instituciją delegavo prof. habil. dr. Vytautą Daujotį, kompetetingą aukštojo mokslo specialistą, kritiškai mąstantį ir žinantį pasaulio praktiką bei gebantį pasiūlyti racionalius Lietuvos aukštojo mokslo problemos sprendimo būdus. Studentų organizaciją ir Vytautą Daujotį sieja ilgametė bendro darbo patirtis. Profesorius ne kartą buvo kviestas kaip ekspertas į Lietuvos studentų sąjungos darbo grupes. Šiam asmeniui, kaip ir numatyta Lietuvos mokslo tarybos nuostatuose, pritarė ir Lietuvos studentų atstovybių sąjunga bei Lietuvos jaunųjų mokslininkų sąjunga.

Tačiau studentų pasirinktas kandidatas dėl savo mąstymo savarankiškumo ir kritiškumo neįtiko ,,akademinį elitą” atstovaujančioms organizacijoms - Lietuvos universitetų rektorių konferencijai, Lietuvos mokslo akademijai, senajai Lietuvos mokslo tarybai, - kurios bet kokia kaina siekia pašalinti sau nepalankius asmenis. Nepavykus pakeisti Lietuvos studentų sąjungos pasirinkimo, minėtos organizacijos, atstovaujamos LR Vyriausybės Švietimo, mokslo ir kultūros skyriaus vedėjo Lino Vingelio, siekia pakeisti Lietuvos mokslo tarybos nuostatus, apribojant studentus atstovaujančių organizacijų pasirinkimą ir paliekant teisę deleguoti tik savo darbuotojus, tokiu būdu pašalinant sau nenaudingus asmenis, sakoma pranešime spaudai.

Lietuvos studentų sąjunga, pasipiktinusi dėl studentų teisių ir teisėtų interesų ignoravimo, kreipėsi pagalbos ir moralinės paramos į tarptautines organizacijas - Europos universitetų asociaciją (EUA), Kultūros, jaunimo, švietimo ir sporto komitetą prie Europos Parlamento, Švietimo departamentą prie Europos Komisijos, Europos nacionalinių studentų sąjungų organizaciją (ESIB) bei Europos jaunimo parlamentą (EYP).

Kaip sakė Lietuvos studentų sąjungos prezidentas Mindaugas Reinikis, tokie Lietuvos Respublikos Vyriausybės veiksmai naikina po Lietuvos valstybės atkūrimo atsigaunančią pilietinę visuomenę ir ignoruoja demokratinius principus bei vertybes.

Lietuvos studentų sąjunga (LSS) vienija 15 universitetų ir 5 kolegijų, išsidėsčiusių akademiniuose šalies miestuose (Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose), studentų atstovybes, t.y. daugiau negu 120 tūkst. studentų. LSS pagrindinė funkcija – atstovauti šalies studentų interesams, koordinuoti studentų savivaldų veiklą. LSS nacionaliniu lygmeniu atstovauja studentų savivaldoms. LSS, kurią 1991 m. įsteigė 8 aukštųjų mokyklų studentų atstovybės, yra Europos nacionalinių studentų sąjungų organizacijos (ESIB) narė. Pagrindinis LSS interaktyvusis projektas – www.studentas.lt.