Remiantis neseniai atlikto tyrimo rezultatais, dėl ankstyvo seksualinio gyvenimo mokiniai „per greitai subręsta” ir nebenori tęsti mokslų.

Tyrimo išvados byloja, kad tiek berniukai, tiek mergaitės mano, kad praradę nekaltybę, tampa suaugusiais, ir tai keičia jų ateities tikslus.

Šešerius metus trukusio Glasgo universiteto tyrimo, kuriame dalyvavo 5 tūkst. mokinių, metu buvo bandoma išsiaiškinti ankstyvo lytinio gyvenimo „neigiamus poveikius” jaunuolių ateities planams dėl mokslų.

Kiek anksčiau paskelbto tarptautinio tyrimo rezultatai parodė, kad, anksti pradėjus užsiiminėti seksu, mergaitėms didėja tikimybė susirgti gimdos kaklelio vėžiu.

Žurnale „Journal of Adolescence” paskelbto tyrimo metu 14-18 m. vaikinų ir merginų buvo klausiama, ar jie planuoja toliau tęsti mokslus bei kokie yra jų ateities tikslai. Vėliau gauti rezultatai buvo palyginti su skaičiais, rodančiais kiek jų iš tikrųjų taip padarė.

39 proc. tų, kurie, mokslininkų žodžiais tariant, „nuėjo iki galo” iki jiems sukako 16 m., netęsė mokslų, lyginant su 24 proc. tų, kurie išliko skaistūs.

Tyrimo vadovė Alison Parkers teigia, kad tie, kurie, būdami tokio amžiaus, užsiiminėjo seksu, buvo linkę daugiau išlaidauti ir turėjo vaikiną ar merginą, „kas taip pat gali būti pranašiški ankstyvo perėjimo į pilnametystę ženklai”.