Be to, šviečiant pilnačiai ir veikiant Mėnulio energijai jie gali kurti ateities planus, ką veiks su sklypais Žemės palydove. Mokslininkai pabrėžia, kad Mėnulis tik iš pirmo žvilgsnio atrodo nereikšmingas dangaus kūnas. Jau prieš 20-30 tūkst. metų žmonės paišė mėnulį ant uolų, kiti jį šlovino, treti manė, kad mėnulis veikia juos ir jų aplinką.

O ir mūsų laikais kiekviena akušerė patvirtins, kad pilnaties metu gimsta daugiau kūdikių. Policininkai įsitikinę, jog stojus šiai Mėnulio fazei, kai kurie žmonės darosi agresyvesni, padaugėja nusikaltimų. Be to, pilnaties metu daugiau žmonių nusižudo, o psichinių negalavimų turintiems žmonėms, paūmėja ligos. Šviečiant pilnačiai, daugelio mūsų miegas tampa neramus, lanko košmariški sapnai. Pagaliau dėl Mėnulio poveikio kyla ir slūgsta jūros ir vandenynai, keičiasi orai.

Ilgaamžė žmonijos patirtis byloja, jog Mėnulis daro didelę įtaką mūsų kasdienybės ritmui. Mėnulio trauką mūsų planeta jaučia triskart stipriau nei Saulės. Tai Mėnulis įpiršo 7 dienų gyvenimo ritmą: šio dangaus šviesulio kelionė aplink Žemę, "suskyla" į keturias fazes: pilnatį, jaunatį, priešpilnį ir delčią.

Pastebėta, kad ligonių savijauta kinta kas septynias dienas. Ne tik vandenynai, bet ir žemynai kasdien pakyla ir smukteli net 28 centimetrus, per pilnatį ir jaunatį dažniau lyja.

Mėnulio diktuojamos taisyklės mūsų senoliams buvo tiesiog į kraują įaugusios. Pagal Mėnulį jie puikiai žinojo, kurios mėnesio dienos yra palankiausios sėti, nuimti derlių, pirštis, kraustytis į naują būstą, imtis stebuklingų užkalbėjimų. Tai yra vadinamasis Mėnulio kalendorius. Dabar visos šios taisyklės primirštos.

Štai keletas punktų iš senolių išminties: jaunaties metu geriausia pradėti taip vadinamą naują gyvenimą, atsikratyti žalingų įpročių, tuomet kūnas būna pasiruošęs pašalinti kenksmingas medžiagas, pasninko dienos padeda išvengti ligų. Mėnulio jaunatis visada laikyta pačiu tinkamiausiu laiku vaistiniams augalams ir žolėms rinkti.

Priešpilnio metu rekomenduojama pradėti rimtus darbus. Per pilnatį prasiveržia kurį laiką kaupta energija: daugelis žmonių būna suirzę, tačiau taip pat tampa seksualesni. Kita vertus, šis metas nepalankus ligoniams. Delčia skatina aktyviau veikti. Sekasi fizinis darbas. Sportininkams atsiveria galimybės pasiekti įspūdingų rezultatų. Šiuo metu rekomenduotina tvarkytis, švarintis.