“Tai jau mūsų dešimtasis jubiliejus,” teigė Viktor Horsting. “Mes norėjome sukurti savo ženklą, kurdami vyriškus drabužius ir panaudoti aukštosios mados įtaką nesenstančiai ir šiuolaikiškai moteriai.”

Sutelkdami dėmesį į Tilda aprengimą – iš tikrųjų, Tildų armijos aprengimą – dizaineriai elegantiškai nutiesė tiltą tarp aukštųjų koncepcijų ir dėvimumo. Kiekvienas modelis buvo sukurtas kaip Swinton klonas ir tuomet aprengtas peržiūrėtomis baltų palaidinių, džinsų, kostiumėlių, buržuazinių suknelių ir sprogstančių daugiasluoksnių formų variacijomis, kurios pažymėjo geriausius Viktor&Rolf darbus.

Aprimęs eksperimentalizmas pavirto išskirtiniu rafinuotumu, tobulai derančiu prie dabartinės nuotaikos. Veidą įrėminantys atvartai ir apykaklės (sezono akcentas) buvo naudojami visur, pradedant džinsiniais švarkeliais ir baigiant striukėmis su gobtuvu ir vyriškais marškiniais. Alavo ir juodos spalvų satino suknelės su nurėžtomis rankovėmis, gofruotos apykaklės, lopai ant pečių ir užsegamos kišenės nutiesė subtilią liniją tarp moteriškumo ir šiuolaikiškumo. Ramus pilkas šifonas ant rudos sportinės palaidinės, suveržtos siauru odiniu diržu, buvo vienai iš įspūdingiausių vakarinių drabužių modelių.

Pasiklydę tarp šių neįtikėtinai prikaustančių dėmesį kūrinių, pritraukdami sluoksniavimą ir krentančius nuo pečių drabužius prie savo koncepcinių ribų, Viktor&Rolf pavertė drabužius su penkiomis marškinių apykaklėmis juodomis žievelėmis, nulupamomis viena po kitos. Viena mergina pasirodė su aštuoniais vyriškais švarkais, sukabintais jai ant pečių. Milžiniškas išpūstas šilko muaro burbulas tapo bolero, dėvimu ant švarko. Visa tai buvo meistriškos avangardinio meno apraiškos. Žavingiausia buvo stebėti tai, kaip jie visą šį originalumą perkėlė į realų pasaulį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją