Los Andželo kompanija "Profiles in History" ketvirtadienį pradeda aukcioną, kuriame bus pardavinėjamos Holivudo relikvijos. Pardavimui iš viso skirta 360 daiktų, pradedant Supermeno kostiumu, kurį George'as Reevesas (Džordžas Rivsas) 1950 metais dėvėjo to paties pavadinimo televizijos seriale, ir baigiant pirštinėmis, kurias Arnoldas Schwarzeneggeris (Arnoldas Švarcenegeris) mūvėjo filme "Terminatorius 2" (Terminator 2: Judgment Day).

Supermeno kostiumas yra pagrindinė šio aukciono prekė, nes iš viso yra išlikę tik du autentiški G.Reeveso Supermeno kostiumai, sakė "Profiles in History" generalinis direktorius Josephas Maddalena (Džozefas Madalena).

"Negaliu įsivaizduoti svarbesnio televizijos kostiumo", - teigė J.Maddalena ir pridūrė, kad per šį aukcioną tikisi parduoti prekių už vieną milijoną dolerių, įskaitant ir Supermeno kostiumą, kuris įvertintas apie 150 tūkst. dolerių.

Pasak J.Maddalenos, kolekcionuoti su šou pasauliu susijusius daiktus tapo labai populiaru, nes jie atsieina pigiau nei antikvarinės vertybės ar meno kūriniai.

Šiuo metu ypač graibstomos Holivudo mokslinės fantastikos relikvijos, pažymėjo jis. Praėjusiais metais "Profiles" surengtame aukcione kapitono Kerko kėdė iš televizijos serialo "Žvaigždžių kelias" (Star Trek) buvo parduota už 306 tūkst. dolerių (887,4 tūkst. litų).