Penktadienį bendrovė “Microsoft” išplatino skubų saugumo pranešimą, kuriame smulkiai aprašyta “Internet Explorer” saugumo (IE) skylė, leidžianti įsilaužėliams per atstumą pasiekti ir valdyti bet kurį kompiuterį, kuriame veikia “Windows” operacinė sistema ir “Internet Explorer 5” arba 5.5 naršyklės versija.

Tačiau daugelis vartotojų, bandžiusių atsisiųsti klaidos ištaisymo programą (patch), pranešė, kad įdiegimo metu pateikiamas pranešimas: “Šio atnaujinimo negalima įdiegti esamoje operacinėje sistemoje”.

“Microsoft” oficialiai pranešė, kad atsirandantis pranešimas yra klaida, todėl bendrovės atstovai ragina kiekvieną, pamačiusį tokį pranešimą įdiegimo metu, atsisiųsti iš “Microsoft” interneto svetainės “Microsoft Internet Explorer 5.01” arba “Microsoft Internet Explorer 5.5” programas ir įdiegti jas iš naujo kartu su klaidos ištaisymo programa.

“Microsoft” pranešė, kad vartotojai gali pasitikrinti, ar programa buvo sėkmingai atnaujinta. Tam jie turėtų paleisti “Internet Explorer”, pasirinkti “Help” meniu “About Internet Explorer” punktą, ir jei programa buvo sėkmingai įdiegta, tai “Update Versions” laukelyje turi būti kodas “Q290108”.