Tokia pramoga savo šventę pažymėjo Kauno technologijos universiteto Panevėžio instituto (KTU PI) ir Panevėžio kolegijos studentai. Vakar apie 11 val. vaikinai ir merginos stojo į eiseną, o prieš vidurdienį susibūrė Laisvės a. Greta viešbučio „Panevėžys“ 1000 išraitė visi panorę ir prisiregistravę akcijos dalyviai.

Renginį suorganizavusios KTU PI studentų atstovybės „PanFiSa“ pirmininkas Donatas Deksnys teigė, kad į trispalvį tūkstantį stojo 329 studentai.

„Renginys iš tiesų pavyko, viskas buvo gražu ir sklandu. Dėkojame savivaldybei už leidimą, KTU PI ir Panevėžio kolegijos vadovybei – už tai, kad mus palaikė ir studentus išleido iš paskaitų, ačiū tariame policijai, nuotaiką pakėlusiam orkestrui „Panevėžio garsas“. Rekordą sieksime užregistruoti. Galiu užtikrinti, kad tai pirmas, bet tikrai ne paskutinis Panevėžio studentų rekordas. Brandiname įvairiausias idėjas. Tarkim, rankomis apjuosti Senvagę“, – sakė D.Deksnys.

Trečiakursis studentas patikino, kad gyvoji „1000“ skulptūra buvo įamžinta ir visi duomenys bus išsiųsti lietuvių rekordus registruojančiai agentūrai „Factum“. Idėja organizuoti tokią akciją kilo „PanFiSa“ ir Panevėžio kolegijos studentų atstovybei „PanKoSa“.

„Apie 10.30 val. visi dalyviai buvo užregistruoti, jiems išdalinti geltonos, žalios ir raudonos spalvos popieriaus lapai. Sudaryta akcijos dalyvių kolona, grojo orkestro „Panevėžio garsas“ kolektyvas. Studentų eiseną miesto gatvėmis lydėjo du policijos ekipažai. Tikiu, kad žygiuojant studentų kolonai panevėžiečiai atitrūko nuo visų savo rūpesčių, darbų ir mėgaudamiesi stebėjo jaunus žmones. Grįžę į aikštę studentai sustojo į nurodytas vietas ir sudarė trispalvį tūkstantį, – pasakojo D.Deksnys.

Tarptautinę studentų dieną jaunuoliai ketina minėti ir kitais renginiais: šauniausių studentų apdovanojimais, kraujo donorų akcija, „Misterio Studento“ rinkimais.