Šis trūkumas egzistuoja “Internet Explorer” 5.01 ir 5.5 versijose ir leidžia naršyklei vykdyti prie HTML el.laiškų, koduotų MIME standartu, prisegtus failus, savo interneto svetainėje ketvirtadienį pranešė “Microsoft”.

MIME yra plačiai naudojamas standartas el.laiškams ir prie jų prisegtiems failams koduoti.

Savo pranešime “Microsoft” perspėjo, kad šis “Internet Explorer” trūkumas gali automatiškai atidaryti prie el.laiškų prisegtus failus, tuo piktybiškai pakenkiant kompiuteriams.

“Microsoft” jau sukūrė pataisą šiai problemai. Šią pataisą galima atsisiųsti iš “Microsoft” interneto svetainės . Korporacija pranešė, kad visi “Internet Explorer” vartotojai turėtų kuo skubiau atsisiusti ir įdiegti šią pataisą savo kompiuteriuose. MIME problemos pataisą taip pat galima rasti “Internet Explorer 5.0” antroje pataisų pakuotėje. Šios pakuotės vartotojai neprivalo atskirai siųstis naujosios pataisos.

“Microsoft” pranešė, kad problemą taip pat galima išspręsti atjungus galimybę siusti failus “Internet Explorer” naršyklės apsaugos zonoje. Kompanija perspėjo, kad ši paslauga nėra standartinė ir turi būti pasirinkta vartotojo.

Kompanija pranešė, kad ši apsaugos skylė leidžia bet kam paleisti bet kokią programą mažiausiai to besitikinčio vartotojo kompiuteryje.

Tokia programa turi pilnas kompiuterio vartojimo teises: ji gali įrašyti ar trinti duomenis, jungtis prie interneto svetainių, ar netgi suformatuoti diskinį kaupiklį.