68 metų buvęs oro linijų bendrovės "British Airways" pilotas Denisas Woodas (Denisas Vūdas) ir jo bendraamžis draugas, buvęs sveikatos apsaugos sferos darbuotojas Jackas Berkinas (Džekas Berkinas), savo skrydžiu trapiu keturviečiu lėktuvu nori pažymėti šimtąsias brolių Wrightų (Raitų) skrydžio metines.

Jie pirmieji nuo žemės pakilo sunkesniu už orą skraidymo aparatu.

Ketverius metus pensininkai gamino lėktuvą, iš pradžių Prancūzijoje, o galutinai 7240 km ilgio skrydžiui paruošė jau JAV.

Penktadienį jie pakilo iš Ohajo valstijos Deitono miesto ir sėkmingai įveikė pirmąjį kelionės etapą iki Kanados uosto Sent Iliso.

Tačiau šeštadienį apatinio aukšto debesys virš Kvebeko sutrukdė jiems tęsti kelionę.

J.Berkinas teigė, kad sekantį kelionės etapą iki Gūs Bėjaus jie pradės vos tik išsisklaidys žemutiniai debesys, o iš Gūs Bėjaus skris į Grenlandiją.

Ji pridūrė, jog kol kas jų savadarbis lėktuvas "Velocity" pasirodė puikiai.

"Viskas dirbo nepriekaištingai. Visi svarbiausi prietaisai veikia kaip ir turėtų, ir tai mums teikia didelio pasitikėjimo savimi".

J.Berkinas gyrė skrydžių kontrolės tarnybos darbuotojus už neįkainojamą pagalbą skrydyje iš JAV į Kanadą, bet išreiškė nedidelį susirūpinimą kitais kelionės etapais.

"Neabejotina, kad pakeliui į Grenlandiją nesutiksime daug lėktuvų, ir jei susidūrimų tikimybė nebus didelė, tai informacijos apie permainingas oro sąlygas gali pritrūkti".

Po nusileidimo Gūs Bėjuje keliautojai ketina sustoti Grenlandijoje ir Islandijoje, o liepos 9 dieną ketvirtadienį tikisi baigti kelionę Prestvike, Škotijoje.