Keistas renginys, kuriame vyrui tenka nešti moterį 250 metrų ilgio ruožu su kliūtimis, kildinamas iš senos suomių legendos, pasakojančios apie žmonas grobusią plėšikų gaują. Prieš vienuolika metų legenda virto varžybomis, į kurias dabar renkasi rungtyniautojai iš viso pasaulio.

Nugalėtojų pora, 23 metų Margo Uusorgas (Ūsorgas) ir 21 metų Egle Soll, finišą pasiekė per vieną minutę. Beje, M.Sollui teko tempti 4,5 kg smėlio, kad merginos svoris atitiktų reikalaujamą minimumą.

O koks gi prizas? Tiek alaus, kiek sveria nešta moteris - šiuo atveju beveik 45 litrai.

Estai, taip pat užėmę ir antrąją vietą, o trečiąją palikę danų porai, užsitarnavo tikrų galiūnų reputaciją - dabar daugelis baiminasi su jais varžytis.

Pergalingoji estų taktika išties veiksminga - moteris tarp šlaunų suspaudžia vyro galvą, o pati priglunda žemyn galva jam prie nugaros.

Pasak organizatorių, šiųmečiame renginyje apsilankė 8 tūkst. žmonių. Surengti šventę, vykusią Vidurio Suomijos Sonkajarvio kaime, kurį nuo poliarinio rato skiria vos kelios valandos kelio automobiliu, kainavo 100 tūkst. eurų (apie 350 tūkst. litų).