Į tarybos sudėtį įtraukti aukštųjų mokyklų dėstytojai, studentų, verslininkų atstovai, pranešė Švietimo ir mokslo ministerija.

Šešerių metų kadencijai tarybos nariais paskirtas Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacijos profesinio mokymo ir mokytojų kompetencijos ekspertas Saulius Baliukynas, Lietuvos kultūros ir meno tarybos narys Tomas Baranauskas, Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto profesorius Jonas Čičinskas, Vilniaus Gedimino technikos universiteto studijų prorektorius Alfonsas Daniūnas, Tarptautinės teisės ir verslo aukštosios mokyklos direktorė Daiva Daugvilienė.

Į tarybą taip pat įtrauktas Lietuvos studentų sąjungos prezidentas Dainius Dikšaitis, Lietuvos pramonininkų konfederacijos viceprezidentas Rimvydas Jasinavičius, Lietuvos mokslų akademijos mokslinis sekretorius Domas Kaunas, Švietimo ir mokslo ministerijos Studijų departamento Profesinių studijų skyriaus vedėjas Antanas Levickas, Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto biuro patarėja Rūta Norkienė, Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos direktorius Viktoras Senčila.

Tarybos narius gali siūlyti Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komitetas, Vyriausybė, švietimo ir mokslo ministras, Lietuvos mokslo taryba kartu su Lietuvos mokslų akademija, universitetų senatai, kolegijų akademinės tarybos, Lietuvos aukštųjų mokyklų studentų atstovybių sąjungos, Lietuvos kultūros ir meno taryba, Lietuvos pramonininkų konfederacija, Lietuvos pramonės, prekybos ir amatų rūmai, Žinių ekonomikos forumas.

Studijų kokybės vertinimo centro taryba yra kolegialus valdymo organas, skelbsiantis konkursą Studijų kokybės vertinimo centro direktoriaus pareigoms eiti.

Direktorius viešo konkurso būdu bus renkamas penkerių metų kadencijai. Tas pats asmuo direktoriumi galės būti renkamas ne daugiau kaip dvi kadencijas iš eilės.

Studijų kokybės vertinimo centras akredituoja studijų programas, taip skatindamas aukštųjų mokyklų veiklos kokybę, pripažįsta užsienyje įgytas kvalifikacijas, aukštojo mokslo diplomus ir panašiai.