„Valstybės institucijos turi įgyvendinti piliečių lūkesčius. Kad taip atsitiktų turi pasikeisti visų sistemoje dirbančių prokurorų požiūris. Pastarasis administracinis pokytis ir turėtų būti permainų impulsas, kuris į kasdienius prokuratūros veiklos procesus leis pažiūrėti nauju žvilgsniu“, – pranešime cituojamas A.Valantinas.

Pagal naująją tvarką generalinio prokuroro pavaduotojas Vytautas Barkauskas bus atsakingas už organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo padalinių veiklą bei specialiuosius tyrimus, t. y. už nusikaltimų žmoniškumui ir karo nusikaltimų tyrimą bei prižiūrės Lietuvos kriminalinės policijos biuro Organizuoto nusikalstamumo tyrimo vyriausiosios valdybos, Valstybės saugumo departamento ir Specialiųjų tyrimų tarnybos ikiteisminius tyrimus kontroliuojančių prokurorų veiklą.

Generalinio prokuroro pavaduotojas Gintaras Jasaitis bus atsakingas už Ikiteisminio tyrimo kontrolės ir Valstybinio kaltinimo skyriaus veiklą bei prižiūrės Muitinės departamento, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos, Valstybės sienos apsaugos tarnybos ir likusių Lietuvos kriminalinės policijos biuro padalinių ikiteisminius tyrimus kontroliuojančių prokurorų veiklą.