Autoriai spėja, kad seksomnija yra viena iš lunatizmo formų. Tokios būklės žmogui sapnuojasi erotiniai sapnai, kurie dažniausiai pasitaiko paauglio amžiuje. Tokio sapno metu net patiriamas orgazmas.

Įdomu, kad daugelis tokių žmonių partnerių visai normaliai toleruoja sekso lunatikus; partneriai mano turį galimybę patirti savitą lytinio santykio malonumą su miegančiu žmogumi; daugeliui tai patinka.

Stebėta 11 seksomnijos atvejų, kurie būdingi dažniausiai vyrams. Vienam 35 metų vyriškiui tokie sapnai prisisapnuodavo dažnai. Jis net nežinojo, su kuo sapne jis mylėdavosi; iš tikrųjų šiame akte dalyvaudavo greta jo gulinti žmona. Šį faktą jis sužinodavo tik atsibudęs.

Buvo atvejų, kai seksomnijos apimtas vyras būdavo neįprastai švelnus, bet kitais atvejais miegantis tapdavo gerokai agresyvesnis negu būdamas budrus. Vienas toks pilietis miegodamas vos nepasmaugė savo draugės; šiai teko gerai trinktelėti partneriui per ausį. Pabudęs jis pats stebėjosi savo elgesiu.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją