Suvažiavime dalyvaus Vasario 16-osios gimnazijos kuratorijos valdybos, Vokietijos lietuvių jaunimo sąjungos valdybos, Europos lietuvių kultūros centro, Lietuvių kultūros instituto, Labdaros draugijos, Vokietijos lietuvių katalikų bei evangelikų bažnyčių bei kitų Vokietijoje veikiančių organizacijų vadovai ir nariai.

Suvažiavime Miunchene lietuvių bendruomenės nariai turės galimybę iš arčiau susipažinti su naujuoju LR ambasadoriumi Vokietijoje Mindaugu Butkumi, kuris skaitys pranešimą apie bendruomenės apylinkių bendradarbiavimą su ambasada ateityje bei supažindins su naujojo užsienio lietuvių departamento prie Užsienio reikalų ministerijos veikla.

LR ambasados Vokietijoje išplatintame pranešime spaudai jau paskelbta apie tai, kad nuo 2010 m. sausio 1 d. Tautinių mažumų ir išeivijos departamento funkcijos yra perduodamos Užsienio reikalų ministerijai, kuriai lietuvių bendruomenės narių bei organizacijų kitų metų veiklos projektai bus perduoti per ambasadą Vokietijoje. Apie konkrečią projektų pateikimo bei finansavimo tvarką tikimasi išgirsti suvažiavime.

Dar vienas naujas veidas bendruomenės gyvenime – Vasario 16-osios gimnazijos direktorė dr. Bronė Narkevičienė, kurios pranešimo taip pat klausysis suvažiavimo dalyviai.

Kaip ir kasmet, su Vokietijos lietuvių bendruomenės veiklos rezultatais supažindins VLB pirmininkas Antanas Šiugždinis. Diskusijose bus aptariami „Draugystės tilto“ Hiutenfelde 2010 m. organizacijos klausimai, kalbama apie lituanistinių mokyklėlių problemas bei keliami lietuviškumo puoselėjimo mišriose šeimose klausimai.