Kaip pranešė Laisvalaikio projektų grupė, sekmadienį jūrų muziejaus delfinariumo salėje dainuos Gintarė Karaliūnaitė, Alanas Chošnau, Linas Adomaitis, Asta Pilypaitė, Jurga Bendikaitė bei grupės "Biplan" ir "Delfinai". Muzikantai atliks finalinę dainą apie vaikų ir delfinų draugystę.

Renginio metu vyks trijų delfinų piešinių aukcionas. Planuojama, jog šių unikalių darbų, kuriuos patys delfinai teptukais nupiešė įvairių pasirodymų metu, pradinė kaina bus apie 200 litų.

Lietuvos jūrų muziejaus ryšiams su visuomene specialistė Nika Puteikienė BNS sakė, jog už renginyje surinktas lėšas ketinama tęsti delfinų terapijos projektą, nupirkti vaikams hidrokostiumus, kad jie galėtų plaukioti kartu su delfinais.

N.Puteikienė pridūrė, jog paramos koncerte tikimasi surinkti apie 20 tūkst. litų. Bilietai į renginį kainuoja 25 litus.

Delfinų terapijos užsiėmimai Lietuvos jūrų muziejuje vyksta jau antri metai. Per tą laiką juose dalyvavo tik septyni vaikai, nors į muziejų kasdien kreipiasi nemažai tėvų, kurių serga autizmu, Dauno sindromu, cerebriniu paralyžiumi, kitomis ligomis.

Pasak pranešimo spaudai, delfinų terapiją stabdo lėšų trūkumas, nes programos niekas nefinansuoja.

Delfinų terapijos užsiėmimus veda delfinų treneriai, vaikus stebi gydytojai. Šiais metais terapijos seansuose dalyvavo vaikų psichologė profesorė Brita Akerman iš Švedijos, Niurnbergo delfinariumo delfinų terapijos vadovas Lorenzas von Fiersenas.

Pasak N.Puteikienės, muziejaus darbuotojai svarsto galimybę rengti grupinius užsiėmimus fiziškai sveikiems, bet psichologinių problemų turintiems vaikams.

Sausio pabaigoje Lietuvos jūrų muziejaus, Klaipėdos universiteto ir Klaipėdos jūrininkų ligoninės atstovai pasirašė trišalę bendros veiklos sutartį dėl delfinų terapijos, kurioje numatoma, kad Jūrų muziejaus pažintinis pramoginis kompleksas bus papildytas delfinų terapijos centru, teikiančiu reabilitacijos ir gydymo paslaugas Lietuvos bei kaimyninių Rytų Europos šalių vaikams, sergantiems autizmu, Dauno sindromu, cerebriniu paralyžiumi.

Žadama, jog gydymo kaina bus prieinama vidutinių pajamų šeimoms.

Aštuntajame dešimtmetyje JAV mokslininkai, tyrę delfinus, pastebėjo raminantį šių gyvūnų poveikį su jais artimai bendraujantiems žmonėms. Atlikti tyrimai patvirtino teigiamą delfinų poveikį vaikų, sergančių autizmu ir Dauno sindromu, psichikai: iš pradžių jie užmezga kontaktą su delfinu, po to jau ir su šeimos nariais, aplinka.

Patvirtintas teigiamas delfinų siunčiamų aukšto dažnio bangų poveikis vaikams, sergantiems cerebriniu paralyžium, taip pat kai kurioms neurologinėms suaugusiųjų ligoms. Visi tyrimai moksliškai dokumentuoti, jų rezultatai patvirtinti, užfiksuoti ženklūs vaikų sveikatos pagerėjimai.

Šiuo metu delfinų terapiją praktikuoja daugiau kaip 100 medicinos centrų ir delfinariumų JAV, Izraelyje, Egipte, Vokietijoje, Olandijoje, Italijoje, Bahamų salose, Ukrainoje ir kitur.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją