• Bendražygis

    Akcijos

    Ištisą savaitę prie savivaldybės rinkęsi "murzininkai" savo akciją pradėjo kovo 19-ąją. Tą dieną prie savivaldybės bemaž tūkstantis susirinkusių piketuotojų išdėjo į šuns dienas miesto merę.

    Įtampa dar labiau padidėjo, kai buvo sudegintas V.Stasiūnaitės šaržas, o minia pareikalavo merės ataskaitos už darbus, nuveiktus per jos valdymo metus. Merei nepasirodžius minia plūstelėjo prie savivaldybės durų, tačiau pagyvenusių žmonių spaudimą atlaikė kelios dešimtys policijos pareigūnų.

    Savivaldybės darbas tą dieną buvo sutrikdytas, o eismas šalia esančioje gatvėje - blokuotas. M.Murza pareiškė merės nebepripažįstąs, bei pareikalavo, kad ji atsistatydintų. Šurmuliuojančiai miniai buvo pasiūlyta rinktis prie savivaldybės kitą rytą ir apsupus pastatą neįleisti merės į darbą.

    Tačiau kovo 20-osios rytą prie savivaldybės susirinko keliskart mažiau žmonių, jie neturėjo leidimo piketuoti. M.Murzai buvo surašytas administracinių teisių pažeidimo protokolas, tačiau jis ragino ir toliau blokuoti savivaldybę.

    Kitą dieną kovotojas prieš merę persigalvojo, pasiūlė piketuoti nedidelėmis grupelėmis, kad nereikėtų leidimo akcijai. Tačiau nepaisant šios gudrybės dvi administracinės bylos buvo perduotos apylinkės teismui.

    Teismai

    Bylas nagrinėja skirtingi teisėjai. Vakar buvo nagrinėjamas pažeidimas, padarytas kovo 21 dieną. Teisėjas organizatoriui galėjo skirti mažesnę baudą (nuo 500 litų), tačiau atsižvelgdamas į tai, kad šis M.Murzos nusižengimas jau buvo antras, baudą skyrė gana solidžią.

    Tiesa, teismas neskyrė maksimalios 2000 litų baudos. Teigiama, kad teisėjas atsižvelgė į tai, kad GLP generalinis sekretorius yra bedarbis, išlaikomas tėvų.

    M.Murza sakė apskųsiąs teismo sprendimą. Be to, jis tikina kovo 21-osios rytą atėjęs prie savivaldybės paraginti žmones išsiskirstyti.

    Bendražygis

    M.Murzos bendražygis Zenonas Vaitkevičius nubaustas 1200 litų bauda. Abiejų nubaustųjų laukia dar viena administracinė byla už tokį pat nusižengimą tame pat teisme. iį kartą bauda bus skiriama už tai, kad kovo 20-ąją M.Murza organizavo nesankcionuotą piketą prie savivaldybės. Ši byla bus nagrinėjama penktadienį.

    Didžiausio atgarsio sulaukęs mitingas, kai buvo šturmuojama Šiaulių savivaldybė ir deginama merės V.Stasiūnaitės karikatūra, buvo organizuotas M.Murzos bendražygio Z.Vaitkevičiaus.

    Tą dieną piketuotojai turėjo leidimą, tačiau pažeidė nustatytą tvarką ir piketavo neleistinoje vietoje bei blokavo eismą Vasario 16-osios gatvėje. Šis epizodas irgi bus nagrinėjamas penktadienį.

    Vakar vykstant teismo posėdžiui prie savivaldybės vėl stoviniavo 5 žmonės su Trispalve. M.Murza sakė laikysiąs apgultyje savivaldybę, kol V.Stasiūnaitė neatsistatydins iš pareigų.