Pasak Niukaslo universiteto Dentologijos mokyklos periodontologijos profesoriaus Piterio Hesmano (Peter Heasman), dantis pakanka valyti du kartus per dieną po dvi minutes, ranka šepetėlį spaudžiant ne stipriau nei laikant 150 gramų apelsiną.

"Nereikia gremžti, nereikia naudoti olimpietiškos jėgos", - sakė profesorius, pridurdamas, kad ilgiau ir stipriau valant dantis jie nebūtinai taps švaresni.

Ta pati mokykla prieš trejus metus paskelbė, kad du iš trijų britų nemoka tinkamai naudoti dantų šepetuko. "Jeigu nesate tikri, geriausiai būtų paprašyti savo dantisto ar dantų higienisto pamokyti jus geros technikos ir praktiškai pademonstruoti, koks turėtų būti spaudimas", - siūlė mokslininkai.

P. Hesmanas (Peter Heasman) davė kelis dantų priežiūros patarimus: parinkti tinkamą dantų šepetėlio formą, keisti nusidėvėjusius šepetėlius, pasitarti su dantistu dėl valymo būdo, ne gremžti, o trinti, naudoti siūlus ar tarpdančių šepetėlius ir mažiausiai kartą per dieną valyti apie dvi minutes, ranka šepetėlį spaudžiant ne stipriau nei laikant 150 gramų apelsiną.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją