Kontrolinį Krovinių terminalo akcijų paketą turi Vakarų Lietuvos pramonės ir finansų korporacija, kuriai vadovauja Antanas Bosas ir Rimandas Stonys, taip pat “Klasco”, vadovaujama Bronislovo Lubio.

Manoma, kad netrukus visi AB “Klaipėdos nafta” klientai turės pasirašyti sutartis su bendrove “Klaipėdos tranzito servisas” ekspedijavimo paslaugoms teikti. Šio verslo žinovams kelia nuostabą, kodėl AB “Klaipėdos nafta”, jei jai reikėjo ekspedijavimo paslaugų įmonės, neįsteigė šias paslaugas teikiančio padalinio pačioje akcinėje bendrovėje, o pasitelkė B.Lubį ir A.Bosą.

Kai kurie ekspertai įžvelgia pavojų, kad įkurta ekspedijavimo paslaugų bendrovė nugriebs didžiąją dalį AB “Klaipėdos nafta” pelno ir taip esą nustekenus šią įmonę bus galima valstybės turimas akcijas pigiau parduoti “reikalingiems asmenims”.

Pasiteiravus Ūkio ministerijoje, ar ji davė sutikimą, kad AB “Klaipėdos nafta”, užuot įsteigusi atskirą padalinį ekspedijavimo paslaugoms teikti, įsteigė naują bendrovę, valdininkai nenorėjo komentuoti.

Ūkio ministerijos specialistai taip pat teigė nežiną, ar ministerija turi duoti tokį leidimą. AB “Klaipėdos nafta” valdybos pirmininkas ir bendrovės “Klaipėdos naftos terminalas” vadovas Armantas Gintautas buvo labai nekalbus.

A.Gintautas, kuris yra laikoma B.Lubio žmogumi, išsisukinėdamas nuo tiesaus atsakymo tepasakė: “Į valdybą su prašymu steigti ekspedijavimo paslaugų įmonę kreipėsi AB “Klaipėdos nafta” administracija. Kodėl jiems prireikė steigti šią įmonę - nežinau. Valdyba davė sutikimą steigti ekspedijavimo paslaugų įmonę.

AB “Klaipėdos nafta” įvyko vadovų rokiruotės: atėję į valdžią liberalai atleido konservatorių Petrą Pareigį, vadovavusį įmonei ir paskyrė “savą žmogų” - Donatą Kaubrį.

Nors A.Gintautas aiškino, kad kol kas AB “Klaipėdos nafta” dar nesudarė sutarties ekspedijavimo paslaugoms teikti su naujai įsteigta bendrove “Klaipėdos tranzito servisas”, D.Kaubrys tvirtino, kad tokia sutartis jau sudaryta.

Šaltinių duomenimis, bendrovė “Klaipėdos naftos terminalas” (kurio akcininkė yra Ūkio ministerija) ketina perpirkti iš kompanijos “Osman Trading” valdomą AB “Klaipėdos nafta” akcijų paketą.

Prieš keletą dienų Naujoji sąjunga sudarė parlamentinę grupę padėčiai AB “Klaipėdos nafta” išanalizuoti. Kaip sakė šios parlamentinės grupės vadovas socialliberalas Rimas Valčiukas, jiems įtarimas kilo, kai prieš pat naujuosius metus buvo sumanyta diferencijuoti krovos tarifus.

“Buvome gavę ir daugiau signalų dėl įmonės veiklos. Taigi, mes prevenciškai stebime, kad nebūtų veikiama antivalstybiškai, ypač tai svarbu artėjant įmonės privatizavimui, - sakė R.Valčiukas ir pridūrė: kontroliuoti reikia ne tik oponentus, bet ir partnerius”.

Ministro pirmininko patarėjas AB “Klaipėdos nafta” valdybos narys Saulius Spėčius teigė, kad jį stebina socialliberalų sudarytos parlamentinės grupės veikla ir tikslai.