Per aukcioną, surengtą pačiuose Floridos valstijos pietuose esančiame Ki Veste, už daugiau kaip 50 metų senumo DC-3 buvo pasiūlyta 12,5 tūkst. dolerių, o Rusijoje pagamintas AN-24 pakeitė savininką už 6,5 tūkst. dolerių. Abu lėktuvus, kuriuos į JAV nuvarė emigruoti norėję kubiečiai, įsigijo pilotai iš Kolorado valstijos.

Lėktuvai buvo konfiskuoti teismo nutartimi.

Ana Margarita Martinez 1995 metais ištekėjo už kubiečio Juano Pablo Roque's (Chuano Pablo Rokės), neseniai atvykusio į JAV kaip komunistinio režimo persekiojamam disidentui. Tačiau jau kitais metais vyriškis pasitraukė į Kubą ir paaiškėjo, kad jis buvo slaptasis agentas, o moterį vedė tik norėdamas geriau užsimaskuoti. Moteris, teigdama, jog nelaimingos vedybos sugriovė jai gyvenimą, padavė Kubos valdžią į teismą, o vienas Majamio teismas 2001 metais priteisė jai 27,1 mln. dolerių dydžio kompensaciją.

Kuba atsisako sumokėti šią sumą.

"Svarbiausia, kad tie lėktuvai nesugrįš į Kubą", - po aukciono pasakė kovingoji Ana Margarita Martinez.

30 vietų DC-3 įsigijęs Wayne'as Van Heusdenas (Veinas Van Heusdenas) ir jo draugas Matthew Overton (Metju Overtonas), nusipirkęs 48 vietų "Cubana Airlines" lėktuvą AN-24, žada išardyti juos dalims arba panaudoti krovinių gabenimui.

JAV federalinė aviacijos administracija neregistruoja lėktuvų, įregistruotų kitose šalyse.