Griausminga, margaspalvė eisena nuo Vinco Kudirkos aikštės Gedimino prospektu žygiavo VU Centrinių rūmų link, kur laukė iškilminga studijų metų pradžios ceremonija universiteto Didžiajame kieme. Eiseną, kurioje žygiavo ir universiteto rektorius Benediktas Juodka su komanda, lydėjo policijos ekipažai. Kiekvienas fakultetas stengėsi išsiskirti ir įrodyti esąs geriausias.

„Myliu tėtį, myliu mamą, o labiausiai MIF dekaną“, „Matematika jėga“, „Ir statistika labai gerai“, - skandavo Matematikos ir informatikos fakulteto (MIF) studentai. Matematikų priekyje neštas fakulteto simbolis katinas. „Katiniškai“ pasipuošę buvo ir MIF studentai – ant veidų išsipaišę ūsus, apsivilkę specialius kostiumus.

Kad sukeltų didesnį triukšmą, studentai ne tik garsiai rėkė, bet ir mosikavo plastikiniai buteliais, į kuriuos buvo primetę monetų ir akmenukų.

MIF informacinių technologijų antrakursis Povilas Paliokas DELFI sakė, kad katinas Micius – fakulteto simbolis. „Mūsų dekanas tikrai geras, mes jį mylime“, - klausiamas, kodėl kasmet savo skanduotėse studentai tiek dėmesio skiria fakulteto dekanui, sakė P. Paliokas.

„Bet tikrai nesveiki jie“, - replikavo pro šalį ėjusi mergina. „Ko rėkauja tie durniai?“, - praeivių klausė Gedimino prospektu einanti senolė.

Lovoje ruošėsi paskaitai

Chemikai bandė išsiskirti vilkėdami baltus chalatus ir dalydami skrajutes su Mendelejevo lentele bei informacija, kad „blondinių plaukuose yra titano, raudonplaukių – molibdeno junginių“. Būsimieji teisininkai priekyje nešė merginą užrištomis akimis, simbolizavusią teisingumo deivę Temidę. Filosofai mūvėjo geltonas gumines pirštines ir skandavo „Filosofai nekvaili, mūsų protai dideli“.

Istorikai savo dekaną prof. Zenoną Butkų nešė paguldę geležinėje lovoje. Ant tokių lovų dar ir dabar miegama kai kuriuose šalies bendrabučiuose. Z. Butkus DELFI patikino, kad lovoje guli ne dėl ligos, jam ir fakultetui viskas gerai, o lovoje ruošiasi paskaitai.

„Nešame iš pagarbos dekanui“, - paaiškino vienas studentas. „Istorijos nieks neklastos, o kas klastos, tas gaus lazdos“, - skandavo būsimieji istorikai. Fizikai perkūrė seną dainą „Išėjo tėvelis į mišką“ ir dainavo „Įstojo tėvelis, įstojo motinėlė, įstojo visi vaikai į fiziką“.

TSPMI studentai savo naująjį vadovą R. Vilpišauską vežė juodu „Lincoln‘u“ ir reikalavo „valdžiai kelio“.