Prabangūs ir klasikiniai audiniai kolekcijoje maišomi su radikaliu gatvės stiliumi, 80-ųjų disko stiliaus blizgesys - su sportinio stiliaus paprastumu, plonyčiai permatomi nėriniai - su sunkiais grubiais audiniais. Kolekciją unifikuoja aksesuarai: stilizuoti karate diržai, kojinės su užtrauktukais, senovine technika nerti šalikai.

Tai pirmoji Gabrielės Januškevičiūtės autorinė pret a porter (skirta dėvėti) drabužių kolekcija, skirta neformaliai, kūrybingai, atsipalaidavusiai asmenybei, siekiančiai ne šokiruoti, o tiesiog gerai jaustis ir personalizuoti save šiame gyvenimo tarpsnyje.

Spalvos. Paletės dėmesio centre - šviesių ir tamsių spalvų kontrastai. Varno plunksnų juodą, tamsiai smaragdinę žalią papildo aitri sieros geltona, ryškiai žalia bei išblyškusi rožinė spalvos.

Apie dizainerę. Gabrielė dizainerės karjerą pradėjo prieš keletą metų, besimokydama Vilniaus Dailės Akademijoje. Jos kolekcijos pasižymėjo konceptualumu ir meniškumu, pelnė ne vieną tarptautinį apdovanojimą.

Rygos “Nesutramdomos mados asamblėjoje” laimėjusi pagrindinį prizą, ji buvo pakviesta pristatyti savo kolekciją Paryžiuje “Pret a Porter Paris” parodoje. Tais pačiais metais, pristačiusi kitą savo kolekciją Italijoje, ji buvo pakviesta stažuotei į vieną žymiausių pasaulyje drabužius kuriančių kompanijų “Diesel”.

Ši stažuotė labai pakeitė požiūrį į madą, jos suvokimą, kūrybinį procesą. Po to 2 metus dirbo AB “Utenos trikotažas” dizainere, kūrė kolekcijas moterims ir jaunoms merginoms.

Šiuo metu Gabrielė kuria jaunimo drabužius naujam prekiniam ženklui“Mano”, o taip pat savo autorines kolekcijas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją