Pavadinimą pakeisti prašė pati Liepkalnio mokyklos bendruomenė. Daugiausia mokinių šioje mokykloje priklauso lenkų tautinei mažumai. Tačiau mokyklos prašymas jai suteikti T.Kosciuškos vardą nesulaukė mero Viliaus Navicko pritarimo.

Sostinės tarybos narys Jaroslavas Kaminskis "Vilniaus dienai" teigė, neva sprendimas neleisti pervadinti Liepkalnio mokyklos buvo aiškiai politizuotas, o meras ir kiti valdančiosios daugumos politikai savo poziciją neva parėmė absurdiškais argumentais. Pavyzdžiui - tai, kad T.Kosciuška nebuvo Lietuvos pilietis.

"Bet jis juk buvo Abiejų Tautų Respublikos didvyris ir JAV nepriklausomybės karo didvyris, aukščiausias kalnas Australijoje pavadintas jo vardu. Jo vardo paminėjimų yra daug. Be to, jo pavardė atsirado ir tarp šimto iškiliausių Lietuvos veikėjų, kurių pavardės iškaltos "Vienybės medyje". Tačiau tam (kad būtų pakeistas mokyklos pavadinimas - red. past.) dėl politinių motyvų nebuvo pritarta", - stebėjosi J.Kaminskis.

Tiesa, sostinės valdžiai kiek užkliuvo mokyklos pervadinimo detalės. Mat lenkų bendruomenė norėjo mokyklos pavadinime naudoti ne lietuvišką, o lenkišką T.Kosciučkos vardo variantą -Tadeušas.

Sostinės vicemeras ir Pavadinimų, paminklų ir atminimo lentų komisijos pirmininkas Vidmantas Martikonis teigė, jog jam puikiai tinka ir Liepkalnio pavadinimas.

"Kaip piliečiui, man Liepkalnio pavadinimas labai gražus. Jeigu praeitumėte ir vilniečių paklaustumėte, kas buvo T.Kosciuška, tai tikrai nedidelis žmonių skaičius pasakytų, kad jis buvo sukilimo dalyvis ir t.t.", - "Vilniaus dienai" aiškino V.Martikonis.

Tačiau jo vadovaujama komisija pritarė mokyklos bendruomenės prašymui pervadinti mokyklą T.Kosciuškos vardu.

"Nieko čia nematau bloga. Bet paskui lenkų bendruomenė pradėjo reikalauti, kad tai būtų ne Tado, o Tadeušo Kosciuškos mokykla. Bet šiaip jau jis Lietuvoje žinomas kaip Tadas", - prisiminė V.Martikonis.

"Pavojaus Lietuvai neįžiūriu. Nors, žiūrint iš istorinės perspektyvos, jis (T.Kosciuška - red. past.) panaikino sukilimo padalinį Lietuvoje, pašalino jo vadovą. Žodžiu, jis nėra vienareikšmiškai gerietis", - pridūrė Vilniaus vicemeras.