• Į teismą?

    Paklaustas, ar avarija buvo vienintelė E.Bičkausko atleidimo priežastis, P.Zapolskas sakė, kad "politinis pasitikėjimas prarastas ne vien dėl avarijos, bet dėl viso komplekso priežasčių".

    Dėkoja

    E.Bičkauskas vakar LŽ sakė šiuo metu taip pat nejaučiąs "pasitikėjimo ministru". Kaip savo didžiausią klaidą jis įvardijo tai, kad nuėjo dirbti Užsienio reikalų ministerijon.

    "Vienaip ar kitaip, galiu padėkoti ministrui ir ministerijos pareigūnams už puikią galimybę būti atleistam Kovo 11-osios proga, - sakė E.Bičkauskas. - Tiesa, tai buvo padaryta kovo 12 dieną, bet tai dar didesnis, mano nuomone, negarbingumas".

    E.Bičkauskas teigė nujautęs tokią įvykių baigtį, tačiau nenorėjęs komentuoti situacijos dirbdamas ministerijoje. "Dabar galiu pasakyti. Mano požiūriu, atmosfera toje institucijoje pakankamai bloga, - teigė signataras. Tai ne įsižeidimas. Pakankamai ilgai dirbau toje sistemoje, todėl, manau, turįs teisę vertinti".

    Buvęs Seimo narys, netekęs ministro patarėjo posto, siūlė dar nesvarstyti tolesnių jo darbo planų. "Kad ir kaip ten būtų, jeigu gyvenimas davė dantis, duos ir duonos. O jeigu mums visiems tas pats, ką vienas signatarų veiks - ką darysi", - sakė jis LŽ.

    Į teismą?

    E.Bičkauskas į darbą ministerijoje po daugiau kaip mėnesį trukusio gydymosi grįžo praėjusį penktadienį. Sausio 31 dieną buvęs parlamentaras, Vilniaus Kalvarijų gatve važiuodamas savo visureigiu "Land Rover", rėžėsi į stovintį "Volkswagen Passat".

    Apdaužęs svetimą automobilį signataras iš įvykio vietos pasišalino. Avarijos vietoje liko nuplėštas valstybinis numeris LRS 152.

    Policijos pareigūnų teigimu, E.Bičkauskas neįsileido į namus pareigūnų ir atsisakė pasitikrinti blaivumą alkotesteriu. Kitą dieną politikas pats atvyko aiškintis incidento į Vilniaus kelių policiją, tačiau jį ištiko priepuolis ir jis buvo nuvežtas į ligoninę. Kelių policija E.Bičkauskui skyrė švelnią bausmę 3300 litų baudą.

    Signataras LŽ teigė nežinąs, kas paskelbė apie jo atsisakymą padėti pareigūnams. "Jei atsiras nors vienas policininkas, kuris pasakys, kad siūlė man tikrintis alkotesteriu, perduokite, kad esu pasirengęs susitikti su juo teisme", - vakar LŽ sakė E.Bičkauskas.