Mat kaimynė, kuri patenkinus G.Bartkaus norus būtų likusi be įvažiavimo į kiemą, net nežinojo, kad būsimas teisingumo ministras ketina plėsti savo valdas.

Teisėtus ketinimus laikinai sustabdė teismas, tačiau, sutapimas ar ne, bet smulkiu verslu besiverčianti būsimo ministrų kabineto nario kaimynė atsidūrė įvairių institucijų taikinyje, kurios vienu metu nusprendė išsiaiškinti, ar ji tikrai nepažeidžia higienos, sanitarinių ir kitų taisyklių.

Atsainus teisingumo ministro gestas - tegul kaimynė tiesiasi naują įvažiavimą. Šiaulietei Reginai Buivienei tikriausiai juoką kelia "aštuoni svarbiausi etikos principai", neva padėsiantys kurti valdininkų etikos kodeksą.

Jau dabar neslepiama, kad "principai" galios tik politikams ir tarnautojams, einantiems pareigas. Tie, kurie pateko į politikos elitą, turės būti pagarbūs žmogui ir valstybei, teisingi, nesavanaudiški, nešališki ir pan. Keista ir juokinga R.Buivienės kaimynystės istorija su buvusiu Prezidento V.Adamkaus advokatu, o dabar teisingumo ministru G.Bartkumi ir jo artimais giminėmis.

Norėdamas įgyvendinti teisėtą norą išplėsti gyvenamąsias valdas tuomet dar tik buvęs Prezidento advokatas, kuriam Palangoje priklauso dalis gyvenamojo namo, nesidomėjo, kaip pro jo privačias valdas į savąją pateks kaimynė R.Buivienė.

Nesidomėjo, kol moteris kreipėsi į teismą, o šis savo sprendimu blokavo visus Palangos miesto savivaldybės sprendimus, pakol nebus išnagrinėta administracinė byla. O gal domėjosi, tik R.Buivienė to nežinojo. Nes sprendžiant iš dokumentų veiksmas vyko, kaip sakoma, už akių.