Nemokamo koncerto pradžia - 20.00 val. Renginį ves Nomeda Marčėnaitė ir Rokas Petkevičius.

Net tris su puse valandos vyksiančio įspūdingo renginio metu scenoje pasirodys grupės “Mango”, “G&G Sindikatas”, "Bavarija", “Pikaso”, “ŽAS”, "Biplan", "Vairas", "Jonis", "Žvaigždžių kvartetas", “Rebelhart”, “Funky”, “Lemon Joy”, “SH”, "Rondo", dainininkai Marijonas Mikutavičius, Andrius Mamontovas, Rytis Cicinas, Edmundas Kučinskas, Viktorija, Asta Pilypaitė, Gytis Paškevičius, Žilvinas Žvagulis, Irena Starošaitė, Tomas Augulis, Stasys Povilaitis, Alanas Chošnau, Neda, Gintarė, Egidijus Sipavičius, Atlanta ir Psichas.

Tai yra baigiamasis visuomenės informavimo kampanijos renginys, rengiantis savaitgalį vyksiančiam referendumui dėl narystės ES.

Europos komiteto prie LRV generalinio direktoriaus Petro Auštrevičiaus teigimu, artėjantis istorinis referendumas suvienija Lietuvos žmones: skirtingų politinių pažiūrų, religinių įsitikinimų, skirtingų kartų ir požiūrių žmones. "Tai tautos, o ne valdžios referendumas ir sprendimas", - sako P.Auštrevičius.

Koncerto metu į žmones kreipsis buvę ir esamas valstybės vadovai: Vytautas Landsbergis, Algirdas Brazauskas, Valdas Adamkus ir Rolandas Paksas.

Renginyje dalyvaus Jo Eminencija kardinolas Audrys Juozas Bačkis, Graikų apeigų katalikų Vienuolyno viršininkas, klebonas Jachimedas Pavlo, Karaimų aukščiausias dvasininkas Mykolas Firkovičius, Evangelikų reformatų senjoras, viceprezidentas Algimantas Kvedaravičius, Evangelikų liuteronų bažnyčios kunigas Saulius Juozaitis.

Tiesiai iš Kaune vyksiančio LKL finalo karinių oro pajėgų sraigtasparniu bus atskraidinti nuolat tarpusavyje aikštelėse aršiai konkuruojančių Vilniaus "Lietuvos ryto" ir Kauno "Žalgirio" krepšininkai.

Renginio metu paaiškės, ką Lietuvos žmonės išrinko šių metų europietiškiausiu lietuviu, į Vilnių grįš žygį per Lietuvą baigiantis Eurobusas, tiesiog nuo scenos į Europą bus išlydėtas daugkartinis pasaulio čempionas, bėgikas Petras Silkinas.

Koncerte bendrą dainą "Laisvė tavyje" (autorius Andrius Mamontovas) atliks atrodytų nesuderinamų muzikos stilių – pop, rock ir hip hop - atstovai. Renginys bus tiesiogiai transliuojamas per LTV, TV3 ir TV4.

Lietuvos gyventojai savo nuomonę dėl šalies stojimo į ES pareikš privalomajame referendume, kuris vyks šių metų gegužės 10 – 11 dienomis. Dėl narystės ES jau apsisprendė Maltos, Slovėnijos ir Vengrijos gyventojai.

Lietuva ketina tapti visateise organizacijos nare 2004-ųjų metų gegužės 1 dieną. Sociologiniai tyrimai rodo, kad šalies narystę ES palaiko du trečdaliai gyventojų.