Premjeras sakė viduje esąs įsitikinęs, jog žmonės supranta arba pradeda suprasti, kas yra ES. Jis nenorėjo prognozuoti, bet sakė tikįs, jog referendumas įvyks.

Premjeras tikino, jog balsavo visiškai nesvyruodamas ir neabejodamas. "Kai eini balsuoti už asmenį, tai dar pagalvoji - gal tas geresnis, gal anas. O čia nereikia abejoti, nes, aš manau, kitų sprendimų būti negali", - sakė A.Brazauskas.

A.Brazausko teigimu, narystė ES naudinga Lietuvai visapusiškai - tiek politiškai, tiek ekonomiškai. "Nauji partneriai, didelės investicijos, žmonių, prekių judėjimas, galimybės išvažiuoti dirbti į užsienio šalis ar likti Lietuvoje - daug faktorių, kurie kalba už tai, kad turime būti ES", - sakė jis.

Pasak A.Brazausko, per dvejus derybų su ES metus dirbta daug ir operatyviai, nes Lietuva pasivijo ar net aplenkė kai kurias ankščiau derybas pradėjusias valstybes. Lietuvos gyventojai savo nuomonę dėl šalies stojimo į ES pareikš privalomajame referendume, kuris vyks šį šeštadienį ir sekmadienį.

Lietuvos premjeras balsavo paštu, nes savaitgalį bus Estijoje, kur dalyvaus šios šalies vadovo Arnoldo Ruutelio (Riūtelio) 75-ojo jubiliejaus renginiuose.

Lietuva ketina tapti visateise organizacijos nare 2004-ųjų metų gegužės 1 dieną. Sociologiniai tyrimai rodo, kad šalies narystę ES palaiko du trečdaliai gyventojų.