KT Ūkio skyriui vadovauja Jonas Skebas.

Be to, K.Lapinskas įpareigojo organizuoti Viešųjų pirkimų komisijos narių ir KT patvirtintų pirkimo iniciatorių kvalifikacijos kėlimo seminarą, prireikus konsultuotis su Viešųjų pirkimų tarnyba prie Vyriausybės, o vienam Teisės departamento darbuotojui pavedė kontroliuoti, kaip laikomasi viešųjų pirkimų sutarčių sudarymo taisyklių ir procedūrų, informuoti apie viešuosius pirkimus reglamentuojančių teisės aktų pakeitimus ir papildymus.

Finansinį auditą KT atlikusi Valstybės kontrolė (VK) nustatė, kad teismas pernai už beveik 290 tūkst. litų įsigijo penkis lengvuosius automobilius.

Anot VK, pažeidžiant Viešųjų pirkimų įstatymą teisėjams nupirkti keturi lengvieji automobiliai „Hyundai Sonata", o KT pirmininkui - 2004 m. laidos BMW.

Pastarasis automobilis tik pagamintas buvo nuomojamas, o pernai iš tos pačios įmonės nupirktas už 60 tūkst. litų.

KT finansinį auditą atlikusių kontrolierių teigimu, Viešųjų pirkimų komisija turėjo atmesti BMW pardavusios bendrovės siūlymą kaip netinkamą ir to automobilio nepirkti, nes, anot kontrolierių, įmonė neatitiko minimalių nustatytų reikalavimų.

Tačiau Viešųjų pirkimo komisija to nepadarė, pripažino bendrovę laimėtoja, ir teismas sudarė sutartį dėl automobilio pirkimo.

VK nustatė, kad dvi „Hyundai" nupirktos supaprastinto konkurso tvarka. Dar dvi - iš tos pačios įmonės apie jų pirkimą niekur neskelbiant.

Tuo metu KT atkreipia dėmesį, kad Vyriausybė yra pateikusi Seimui Viešųjų pirkimų įstatymo pakeitimus, kuriuose siūloma atsisakyti reikalavimo skelbimus apie viešuosius pirkimus skelbti "Valstybės žinių" priede "Informaciniai pranešimai".

Teisėjams automobiliai pirkti iš bendrovių „Inchacape Motors" ir „Autoūkis".