Tačiau Joninės Čikagoje per daug metų tapo ne tik folkloro švente. Tai – šventė visiems lietuviams, kurie mėgsta susiburti: pasiklausyti įvairios muzikos, pašokti, pabendrauti ir, žinoma, pasivaišinti. Tai - didelė šventė ir vaikams, nes kur kitur, jei ne tradicinėse čikagiškių Joninėse, išsidūksi, išsilakstysi, išsisupsi ir išsišokinėsi. Juk čia – didžiausios pripučiamos pilys, įvairūs žaidimai, estafetės. Čia – balionai, čia veidukų dažymas, čia gardžiai kvepiančios dešrelės ir ledai…

O tarp visų amerikietiškų malonumų vaikai ir tradicinius lietuviškus vaikų žaidimus pažaidžia, mergaitės po vainikėlį nusipina…Šiemet Joninėse be įvairių vietos muzikantų bus ir svečių iš Lietuvos. Į šventę atvyksta Lietuvoje išpopuliarėjęs LNK televizijos realybės šou „Kelias į žvaigždes“ dalyvis Robertas Kupstas.

Šio atlikėjo biografija tikrai nestokoja įvairovės. Gimęs Čikagoje, šeštadieniais mokęsis mums taip gerai pažįstamoje Lemonto šeštadieninėje mokykloje, vėliau studijavęs prestižinėje Culver karo akademijoje Indianoje, grįžęs gyventi į Lietuvą, ten išpopuliarėjęs kaip dainininkas, atlikėjas, televizijos laidų dalyvis, vėliau vėl grįžęs į Jungtines Valstijas ir nusprendęs studijuoti rimtus mokslus - politinę ekonomiką, tarptautinius santykius ir viešąjį administravimą.

Lietuvoje Robertui populiarumo netrūksta. Dabar savo dainomis ir užkrečiančia gera nuotaika atlikėjas pasidalins ir su visais Joninių šventės dalyviais.Taip pat šiose Joninėse pamatysime kitą Lietuvos televizijos laidų įžymybę – „Žvaigždžių duetų“ dalyvę Daurą Zenkevičiūtę.

Nors gyvenimo realybė Daurai pasiūlė ne mokslus konservatorijoje, o ekonomikos studijas, nuo vaikystės pianinu skambinusi moteris niekada neatsisakė svajonės būti scenoje. Šią svajonę įgyvendino dainuodama „Žvaigždžių duetuose“. Joninių šventėje Čikagoje Daura dainuos tiek pamėgtas estradines, tiek stilizuotas folklorines dainas, o visi šventės dalyviai mielai kviečiami dainuoti kartu.

Ypatinga šios vasaros Joninių staigmena – magas stebukladarys iliuzionistas Rytis Skripka. Žinoma, triukų, kurių jis turi paruošęs šventės dalyviams, paslapčių išduoti negalime. Galime tik pasakyti - pasiruoškite būti užburti. Rytis Skripka bus Joninių šventės vedėju, ir stebuklų šioje šventėje tikrai netruks.

Ką gali žinoti, gal mago pagalba ir stebuklingasis paparčio žiedas ne vieno Jono ar Janinos delne pražys! Taigi kviečiame visus – Jonus ir ne Jonus, mažus ir didelius, tikinčius stebuklais ir netikinčius – į didžiausią tradicinę Joninių šventę „Arabian Knights Farm“ sodyboje. Vaišins „Kunigaikščių užeiga“.

Linksmybių, žaidimų, muzikos, dainų prizų ir, žinoma, burtų, šiemet netrūks. Jūsų lauks ir tradicinis laužas. Joninės tradiciniame „Arabian Knights“ žirgyne - sodyboje šiemet yra vienintelės Joninės pietinėje Čikagoje. Nuoširdžiai kviečiame!

Birželio 21 d., nuo 12 iki 8 v.v. „Arabian Knights Farms“, 6526 Clarendon Hills Rd., Willowbrook, IL 60527. Automobiliai statomi 75 St. ir Clarendon Hills Rd. esančioje gimnazijos aikštelėje. Iš ten ir atgal svečius visą dieną nemokamai vežios autobusai.