Diskusija "Lietuva ir Europa po rinkimų: quo vadis?" rengiama pirmadienį, birželio 15 d., 18 val. Lietuvos nuolatinėje atstovybėje ES (adresu Rue Belliard 41-43, 1040 Briuselis). Debatų klubas kviečia registruotis į renginį elektroniniu paštu debatu.klubas@gmail.com iki birželio 14 d.

Kaip teigiama Belgijos lietuvių bendruomenės pranešime, Briuselio debatų klubas sieks ne tik suteikti galimybę Belgijoje gyvenantiems lietuviams susitikti su įdomiais ir garsiais žmonės, pasidalinti įžvalga ir patirtimi su įvairių sričių autoritetais bei ekspertais, bet ir ugdyti kritinį mąstymą, toleranciją skirtingoms nuomonėms ir pažiūroms. Taip pat - plėsti ne tik žinių, bet ir bendraminčių bei bičiulių ratą.

Debatų klubas veiks po bendruomenės sparnu, tačiau iš esmės bus nepriklausomas, pelno nesiekiantis, jokiai politinei jėgai ar valstybinei institucijai neatstovaujantis, visiems atviras forumas.

Klubas neturės formalių narių, jo susitikimai bus atviri visiems norintiems, tačiau veiklą padės organizuoti ir koordinuoti keletas debatų entuziastų, išreiškusių susidomėjimą klubu. Klubo moderatorius bus naujasis bendruomenės vadovas Arnoldas Pranckevičius. Jis pats ne vienus metus buvo aktyvus debatuotojas ir jau anksčiau teigė svajojantis į šią veiklą įtraukti daugiau žmonių.

Debatų klubas susitiks vidutiniškai kartą per mėnesį 1-1,5 valandos trukmės diskusijai darbo dienos pabaigoje. Susitikimų vieta – Lietuvos nuolatinė atstovybė ES.