Rinkimų agitacijos draudimo laikotarpiu jokių vaizdinių rinkimų agitacijos priemonių (išskyrus tas, kurias išleido Vyriausioji rinkimų komisija) negali būti balsavimo patalpoje ir 50 metrų atstumu aplink pastatą, kuriame yra balsavimo patalpa.

Informacija apie vykstančius rinkimus, jų svarbą valstybės gyvenimui, atvykusių balsuoti rinkėjų skaičių, kokius dokumentus būtina turėti balsuojant, kvietimas atvykti balsuoti ar kita informacija, kuria neraginama nedalyvauti rinkimuose, balsuoti už ar prieš kandidatą ar kandidatų sąrašą, nelaikoma rinkimų agitacija.

Europos Parlamento rinkimuose dalyvauja 15 partijų. Tai Tautos prisikėlimo partija, Partija "Frontas", „Tvarka ir teisingumas“, Socialdemokratų partija, Žemaičių partija, Lietuvos centro partija, Liberalų sąjūdis, Lietuvos lenkų rinkimų akcija, Pilietinės demokratijos partija, Krikščionių konservatorių socialinė sąjunga, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partija, Darbo partija, Tautinė partija "Lietuvos kelias", Liberalų ir centro sąjunga, Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjunga.

Europos Parlamento rinkimuose dalyvauja 265 kandidatai. Daugiausia iš jų, net 56, yra 50-mečiai. Vidutinis kandidatų amžius - 47 metai ir trys mėnesiai.

Rinkimai į Europos Parlamentą Lietuvoje vyks birželio 7 d. Lietuva rinks 12 europarlamentarų.