„Yra suvienodintas konkursinio balo skaičiavimas. Visuose universitetuose stojant į analogiškos krypties studijų programas. Tai yra vertinami trys brandos egzaminai su koeficientais pagrindinių keturiasdešimt procentų, kitų dviejų po dvidešimt ir ketvirtasis - vieno dalyko metinis pažymys. Ir tai yra unifikuota ir vienoda visiems abiturientams. Stojantiems į menų srities programas yra stojamasis egzaminas, kurio vertė yra penkiasdešimt procentų”, - sako ŠU studijų prorektorius Juozas Pabrėža.

Studijų prorektoriaus teigimu, papildomi balai išlieka tarptautinių konkursų, olimpiadų laimėtojams bei sporto rinktinių nariams. Tačiau nepaisant gerų žinių, pripažįstama, kad ne visi studentai galėsią pretenduoti į valstybės finansuojamas vietas, o mokamas mokslas toli gražu nebus visiems įkandamas, juo labiau, kad ir paskolų sistema kol kas yra neaiški.

„Yra tikrai dviprasmiška situacija, nes Vyriausybė tikrai turėjo jau paskelbti paskolų ėmimo tvarką, t.y., kokie bankai jas teiks ir ypač su kokiomis lengvatomis. Kokios tos palūkanos bus. Dabar, iš tiesų, abiturientai šito nežino“, - teigia ŠU studijų prorektorius Juozas Pabrėža.

Priėmimų komisijos darbas tęsis iki liepos aštuonioliktos dienos, tuomet aukštosios mokyklos galės skaičiuoti valstybės finansuojamas vietas. Be to, rugpjūčio mėnesį pirmą kartą centralizuotai bus vykdomas ir papildomas priėmimas.

Šaltinis
Šiaulių apskrities televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją